Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Jeroen loopt uit door afwezigheid

Jeroen Hekhuis is uitgelopen op René Tiggelman in de zomercompetitie. Zelf wist de in vorm zijnde Jeroen te winnen van Henrik Westerweele terwijl René niet bij de zesde ronde van de zomercompetitie aanwezig kon zijn.

In de confrontatie met Henrik kreeg Jeroen een pion. Henrik had wel enige compensatie, maar was uiteindelijk niet alert genoeg. Jeroen kon dan ook uiteindelijk vrij eenvoudig de overwinning pakken. 

Roel Schroevers won ook. Alex Jonkheer kreeg een nederlaag aangesmeerd. Alex had een kwal gewonnen en daar tegenover stond eigenlijk vrij weinig compensatie voor Roel. De partij leek dan ook richting Alex te vallen, totdat een blunder roet in het eten gooide. Ik had het niet helemaal goed gezien, maar volgens mij gaf Alex een dame cadeau. Daarmee kwam Roel met de schrik vrij. 

Wie ook met de schrik vrij kwam was Roeland Alders. In zijn partij tegen Carl Schoor deed hij het in de opening niet helemaal goed. Carl pakte dit goed aan en leek lang op weg naar een prima overwinning. Roeland dacht aan opgeven, maar Carl deed vervolgens niet elke keer de beste zet. Roeland bleef hoop houden op een, zeer onverdiend, resultaat. Carl raakte de draad kwijt in de tijdnood van Roeland en prompt won Roeland een stuk. Toen er ook nog een toren vast kwam te staan geloofde Carl het wel. 

Jos van der Kaap kende weinig problemen met talent Manuel Lobbezoo. Manuel doet het niet onaardig, maar Jos is natuurlijk wel een erg goede schaker. 

Kees Polderman greep de winst op Joas Fontijn, die na een korte zomerstop weer meespeelt op de club.

21Zomercompetitie06

Snelschaken

Bij het snelschaken was Jeroen een klasse apart. met 10 punten uit net zoveel potjes snelschaken overklaste hij de 'concurrenten'. Her en der had hij het even moeilijk, maar de andere deelnemers hadden het vaak veel lastiger. Roeland werd met 6,5 punt 'best of the rest' en dat is toch wel een forse achterstand op de nummer één. Door de winst staat Jeroen nu aan kop. Overigens worden aan het eind de twee slechtste resultaten weggestreept, waarmee René nog steeds de beste papieren heeft.

21Zomercompetitie snel06

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: