Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

René en Jeroen blijven samen aan de leiding

In de zomercompetitie gaat de strijd om de titel voorlopig tussen René Tiggelman en Jeroen Hekhuis. Na de pittige remise onderling wisten de beide heren deze keer weer een overwinning op hun palmares te schrijven.

René rekende eenvoudig af met jeugdspeler Manuel Lobbezoo. Manuel had al twee keer geschitterd, maar kwam er nu niet aan te pas. René greep het centrum en langzaam maar zeker werden de stukken van Manuel naar slechtere velden gedreven. Uiteindelijk was er geen houden meer aan voor Manuel. Wel een goede leerschool, aangezien René nog wat tekst en uitleg gaf na afloop van de partij.

Jeroen verschalkte Albert Vermue en kwam daarmee weer op gelijke hoogte met René.

De nummer drie is Carl Schoor. Hij kan de koplopers nog enigszins bijhouden, maar moet toch gaan stunten tegen de twee heren die aan kop staan. Alex Jonkheer was deze ronde in ieder geval de sigaar.

Roel Schroevers had weinig moeite met Kees Polderman. Roel zette een aanval in op een gepend paard op c6. Zwart stribbelde nog wel wat tegen, maar materiaalverlies was niet meer te voorkomen.

Henrik Westerweele is een overwinning rijker na eerder twee keer verloren te hebben. Tegen Roeland Alders ging het niet van een leien dakje, maar in de tijdnoodfase sloeg hij genadeloos toe. De wedstrijd kende twee gezichten en wie het betere van het spel had was na elke zet weer anders. Roeland heeft op een gegeven moment wel erg goed gestaan, maar die weelde kon hij blijkbaar toch niet aan in de tijdnood. 

Tot slot Frans Baljeu. Hij wist van Brandon Haasbroek te winnen.

21Zomercompetitie04

Het snelschaken na de competitie werd deze keer een prooi voor Jeroen. Hij verloor slechts een partij en dat was tegen Roeland. Volgens mij had hij alle slechte zetten in die partij gestopt, want de rest van de partijen wist hij te winnen.

21Zomercompetitie snel04

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: