We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Collin alsnog winnaar 1-uurscompetitie

Nadat er gisteravond in de SKS groepsapp twijfel ontstond over het correcte partijverloop in de partij Hans Groffen – Henrik Westerweele heeft het bestuur in een speciaal ingelaste vergadering besloten om Collin Boelhouwer alsnog uit te roepen tot winnaar van de 1-uurs competitie.

De belangrijkste vraag die op tafel lag was uiteraard  “hoe waarschijnlijk is het dat een speler met de statuur en speelsterkte van Hans Groffen in onderstaande stelling besluit tot 47. b4??”

Poule A 3 07 Hans Henrik05

 

Het nieuwbakken bestuurslid Merijn van Broekshoven noemde de zet nog “alleszins plausibel”, maar de mening van de echte schakers in het bestuur kreeg snel de overhand. Nadat jeugdleider Martin Koolhoven stelde dat hij zetten als 47. b4?? zelfs in groep 2 van de jeugdafdeling niet meer tegenkwam was het pleit beslecht. Het bestuur besloot om de uitslag van de partij te wijzigen van 0-1 in 1/2-1/2 waardoor Collin Boelhouwer in de eindstand met een kwart SB-punt zijn rivalen Bert Henderikse en René Tiggelman met een neuslengte versloeg.

 

RET AR15 G12 Bouwinvest Pasfoto C Boelhouwer

Collin was duidelijk blij na het vernemen van het goede nieuws en noemde het behalen van de eerste plaats een zeldzaam hoogtepunt in zijn lange schaakcarrière.

Het bestuur beraadt zich nog op een passende straf voor het onsportieve gedrag van Hans Groffen.   

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: