Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Coronaproof competitie is begonnen

Afgelopen donderdag zijn we begonnen met de interne competitie. Geheel coronaproof. Borden ver uit elkaar, slechts een persoon achter de bar en overal afstand bewaren. Met zeven partijen was het met de opstelling van de borden goed te doen.

In de eerste ronde stond meteen de topper tussen René Tiggelman en Jeroen Hekhuis op het programma. Wat een topper op papier is, was in werkelijkheid een teleurstelling. Normaal is Jeroen wel in voor een goede partij tegen René en vaak maakt hij het de clubkampioen ook erg lastig met daarbij nog een goed resultaat ook. Nu was dat niet het geval. Vanuit de opening stond Jeroen al snel in de verdrukking en dat kun je je tegen Reneetje niet permiteren. Al snel moest Jeroen zich gewonnen geven en dat was wel jammer als er zo'n partij op het programma staat.

Roeland Alders kende geen problemen met Carl Schoor. Carl maakte het vooral zichzelf een beetje moeilijk door met zijn koning op pad te gaan. Een tijdelijk offer gaf Roeland twee pionnen voordeel en een geruwineerde koningsstelling voor Carl.

Albert Vermue had een mooie avond door Roel Schroevers te verschalken. Roel deed in de opening iets niet helemaal goed en Albert wist hier in een rommelige stelling wel raad mee. Hij won een stuk en daarna was het snel gedaan.

Alex Jonkheer en Paul van Rooijen maakten er een interessante partij van. Alles was een beetje in elkaar geschoven, waarna Paul naar de damevleugel ging verhuizen. De stukken van Alex waren erg passief en daar profiteerde Paul optimaal van.

Merijn van Broekhoven kwam met de schrik vrij tegen Frans Baljeu. De partij eindigde, met een kwaliteit minder voor Merijn, in remise. Frans had het ergens wel kunnen afmaken en Merijn mocht met dit resultaat zijn handen dan ook dichtknijpen.

Jan Engelen en Kees Polderman deelden na een interssant schouwspel het punt.

Wolfgang Reichpietsch heeft zijn rentree gemaakt in de competitie na een jaar sabatical. Tegenstander Joas Fontijn hield lang stand, maar uiteindelijk wist Wolfgang in het eindspel toch toe te slaan.

Uitslagen eerste ronde
1. René Tiggelman - Jeroen Hekhuis 1-0
2. Roeland Alders - Carl Schoor 1-0
3. Albert Vermue - Roel Schroevers 1-0
4. Alex Jonkheer - Paul van Rooijen 0-1
5. Merijn van Broekhoven - Frans Baljeu remise
6. Jan Engelen - Kees Polderman remise
7. Wolfgang Reichpietsch - Joas Fontijn 1-0

Competitie 2020/2021 ronde 1

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: