Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Lachende derde wint Zomercompetitie

Afgelopen donderdag werd alweer de laatste ronde van de zomercompetitie gespeeld. Volgende week hebben we een thematoernooi en de week erna is de Algemene ledenvergadering. In de laatste ronde stonden een paar aardige ontmoetingen op het programma.

Zo speelde René Tiggelman met de zwarte stukken tegen Roeland Alders en moest Jeroen Hekhuis aantreden tegen Jos van der Kaap. De strijd om de titel ging tussen René en Jos aangezien de beide heren evenveel punten hadden. Jeroen had bij winst van hem zelf en verlies van René nog een waterkansje op de titiel.

Jeroen had een interessante partij tegen Jos en in deze partij leek het alle kanten op te kunnen. Toen de rook was opgetrokken werd remise overeengekomen. Net iets waar beide spelers niet echt veel aan hadden.

René had tegen Roeland een offer op het bord gebracht. Op dat moment nog correct volgens de engine. Hij kreeg een doos met pionnen voor het stuk en daarmee had hij de betere kansen op de winst. De enigine gaf daarna nog regelmatig 0.0 aan wat betekende dat de partij eigenlijk in evenwicht was. De tijdnood ging ook parten spelen en aangezien de zwarte stelling wat makkelijker hanteerbaar was kon wit het eigenlijk alleen maar fout doen. Dat gebeurde dus ook waarmee René de winst in de partij pakte en daarmee ook de zomertitel greep.

Waar Albert Vermue in een vorige ronde Alex Jonkheer nog van het bord gezet had waar Alex niet kon rokeren, was Albert nu zelf de sigaar. Carl Schoor deed het vanuit de opening beter en Albert kon niet meer rokeren. De zwaktes in de stelling van onze arme voorzitter waren niet meer te repareren en daarmee was Carl erg in zijn nopjes.

Brandon Haasbroek deed het niet onverdienstelijk tegen Jean-Pierre van Gemert, maar laatstgenoemde heeft zoveel ervaring dat Brandon uiteindelijk toch zijn meerdere moest erkennen in Jeepee.

Jan Engelen ging winnen van Kees Polderman. Met beiden een toren en Jan een loper en wat pionnen meer was de winst voor het oprapen. Een simpelen afwikkeling had Jan de winst bezorgd. Jan zou dan de toren en loper kwijt zijn tegen de toren van Kees. De extra pionnen zouden dan simpel winnen. Jan deed het niet goed en gaf de toren cadeau. Misschien was het met de loper en de extra mannetjes nog wel te winnen. De vrede werd echter getekend.

Frans Baljeu greep de winst op Joas Fontijn.

Uitslagen zesde (en laatste) ronde
1. Jeroen Hekhuis-Jos van der Kaap remise
2. Roeland Alders-René Tiggelman 0-1
3. Carl Schoor-Albert Vermue 1-0
4. Jean-Pierre van Gemert-Brandon Haasbroek 1-0
5. Jan Engelen-Kees Polderman remise
6. Joas Fontijn-Frans Baljeu 0-1

Eindstand na zes ronden

De reglementen zeggen dat de twee slechtste resultaten weg worden gestreept. In deze beïnvloedde dit de eindstand niet en is René de duidelijke winnaar.

1920 Zomercompetitie 06 1

Snelschaken
"We moeten eerlijk zijn en de reglementen volgen", zo dacht de competitieleider die daardoor de snelschaaktitel door de neus geboord zag worden. In de reglementen van de zomercompetitie staat dat de twee slechtste resultaten weggestreept worden. Roeland had alle toernooitjes meegedaan en had daarmee meer punten vergaard dan de rest. Helaas moest hij toch de titel laten aan hoe kan het ook anders, René Tiggelman. 

René en Jeroen hadden niet mee moeten doen en Roeland had wellicht wel de titel gegrepen. De beide heren deden mee waarmee het erg lastig zou worden voor Roeland. René werd de ronde winnaar door enkel een halfje af te staan aan Jeroen. Roeland werd nog wel tweede door Jeroen een pakrammel te geven. Jeroen werd daarmee naar de derde plek verwezen.  Door de winst in deze ronde pakte René 'de dubbel'. 

Eindstand na zes ronden

1920 Zomercompetitie 06 3

 

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: