Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

René en Jos nek aan net in de zomercompetitie

René Tiggelman en Jos van der Kaap geven elkaar geen duimbreedte toe in de zomercompetitie. De beide heren staan gedeeld eerste en de laatste ronde van komende donderdag moet de beslissing brengen. 

René speelde met de zwarte stukken tegen Carl Schoor. In een welbekende opening voor Carl was het toch Carl die een pion in de aanbieding deed. Carl hield het nog wel even vol, maar toen hij zijn paard gaf voor wat pionnen kon René een gewonnen eindspel in gaan. Carl moest zich dan ook gewonnen geven.

Jos had niet zoveel moeite tegen Alex Jonkheer. Alex had een Cees Rouw-loper en dan weet je het wel. Jos snoepte een pion mee met zijn twee paarden en daar tegenover stond niet zoveel. Alex had nog wel een paard en ja, die Cees Rouw-loper. Daarmee is het voor de lezer ook wel duidelijk dat Jos de overwinning gemakkelijk kon binnenhalen.

Kees Polderman had een leuke partij tegen Joas Fontijn. Een dubbele aanval met de loper werd Joas uiteindelijk te machtig.

Reeland Alders speelde tegen Jan Engelen. Al snel gaf Jan een stuk voor twee pionnen, maar spannend werd het niet meer Roeland veroverde snel meer materiaal en Jan vond het daarmee ook wel mooi geweest.

Zesde ronde
Carl Schoor-René Tiggelman 0-1
Jan van der Kaap-Alex Jonkheer 1-0
Kees Polderman-Joas Fontijn 1-0
Roeland Alders-Jan Engelen 1-0

Stand na zesde ronde

1920 Zomercompetitie 05 1

Snelschaken

Bij het snelschaken waren slechts 4 spelers in de gelegenheid te spelen. René was duidelijk een maatje te groot. Roeland werd 'best of the rest'. Alex en Carl werden gedeeld derde. Doordat Roeland meedeed en redelijk scoorde staat hij nu verrassend aan kop. Zeker omdat René twee keer gemist heeft en Jos, Jeroen en Albert allen schitterden in afwezigheid.

Stand na zesde ronde

1920 Zomercompetitie 05 2

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: