We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Albert verrassend dubbele koploper

Na de vierde ronde staat Albert Vermue verrassend aan de leiding. Jeroen Hekhuis schitterde door afwezigheid en Albert profiteerde optimaal, mede doordat de topper tussen René Tiggelman en Jos van der Kaap in remise eindigde.

Albert was al snel klaar met Alex Jonkheer. Voor aanvang van de partij stond hij psychologisch al een pion voor. Alex houdt niet zo van de speelstijl van onze preses en dat maakte hij voorafgaand aan de partij ook kenbaar. Overigens stond Alex binnen mum van tijd ook werkelijk een pion achter in de partij. Daarna werd het alleen nog maar erger en uiteindelijk gaf Alex zijn dame weg.

De partij tussen René en Jos duurde een stuk langer. Het eindspel met lopers van ongelijke kleur kon niet gewonnen worden. Verder was de partij daarvoor wel in evenwicht gebleven.

Jean-Pierre van Gemert had een stuk geofferd tegen Jan Engelen. De arme koning van Jan stond erg op de tocht en dat probleem was niet te verhelpen. 

Broer Rogier boekte net als Jean-Pierre een zege. Tegen Kees Polderman kwam hij een kwaliteit achter en dat was geen offer. Wel had hij compensatie met het loperpaar. Kees had waarschijnlijk zijn voordeel wel kunnen behouden, maar uiteindelijk kon hij niet met de weelde omgaan en kwam Rogier met de schrik vrij.

Uistlagen vierde ronde
1. René Tiggelman-Jos van der Kaap remise
2. Albert Vermue-Alex Jonkheer 1-0
3. Jean-Pierre van Gemert-Jan Engelen 1-0
4. Rogier van Gemert-Kees Polderman 1-0

Stand na vierde ronde

1920 Zomercompetitie 04 1

 

Snelschaken

Ook hier staat Albert verrassend aan kop. Jeroen was eerst de trotse koploper, maar hij moest verstek laten gaan. Albert had voldoende met een plaats in de middenmoot om Jeroen voorbij te streven. Het toernooitje werd gedeeld gewonnen door Jos en René die beiden alles wonnen en tegen elkaar remiseerden.

Stand na vierde ronde

1920 Zomercompetitie 04 2

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: