We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Twee verslagen in één

Afgelopen donderdag en de donderdag daarvoor zijn de tweede en derde ronde van de wintercompetitie gespeeld. Hieronder een kort overzicht van deze speelronden.

Tweede ronde
René Tiggelman speelde in deze ronde tegen Albert Vermue. Albert leek vanuit de opening wel leuk spel te hebben, maar René was niet onder de indruk en liet onze voorzitter uitrazen. De partij ging steeds meer de kant op van René en daarmee moest Albert zich gewonnen geven.

Jeroen Hekhuis kwam goed weg tegen Roeland Alders. In het middenspel speelde hij het niet helemaal fris en Roeland kreeg een prima stelling. In blunder gooide echter roet in het eten en Jeroen kon alsnog de volle mep pakken.

Jos van der Kaap was een maatje te groot voor Carl Schoor terwijl Alex Jonkheer de overwinning op Kees Polderman greep.

Jan Engelen stond lang goed tegen Brandon Haasbroek. Na wat slordigheden was de stelling in evenwicht. Jan dacht echter dat het verloren was en gaf op. Wat bleek. Na een tussenschaakje kon hij gewoon zijn toren redden en zou de partij hoogstwaarschijnlijk in remise geëindigd zijn.

Uitslagen tweede ronde
1. René Tiggelman-Albert Vermue 1-0
2. Jeroen Hekhuis-Roeland Alders 1-0
3. Carl Schoor-Jos van der Kaap 0-1
4. Kees Polderman-Alex Jonkheer 0-1
5. Brandon Haasbroek-Jan Engelen 1-0

Derde ronde
In de derde ronde ontbrak René omdat hij zich niet geheel fit voelde. Albert moest tegen alweer een grote vis, waar hij de week ervoor tegen René gespeeld had. Nu was Jeroen zijn tegenstander. Jeroen stond al snel aardig en won ergens een kwaliteit. Er leek niet aan de hand aangezien de lopers van Albert ook niet erg fatsoenlijk functioneerde. Ik zat te kijken en dacht dat het een kwestie van tijd was dat Jeroen het punt kon incasseren. De partij was klaar en remise was overeengekomen. Wat bleek. De meerderheid van pionnen op de damevleugel had problemen veroorzaakt bij Jeroen waar de lopers opeens ook weer wakker werden. 

In de partij tussen Alex en Carl leek het alsof Carl met een geïsoleerde pion moeilijk stond. Na nog eens goed de houtjes geteld te hebben bleek Carl gewoon een stuk meer te hebben. Dat was dan ook genoeg om de overwinning op te eisen.

Jos was te sterk voor Brandon en Jean-Pierre was Kees de baas. 

Jan wilde revanche nemen tegen Joas op de nederlaag in de één uurscompetitie. Dat leek lange tijd ook te lukken, want de koningsstelling van Joas was geruïneerd. Jan speelde te snel en liet zich alsnog beet nemen door mat achter de paaltjes te gaan.

Uitslagen derde ronde
1. Albert Vermue-Jeroen Hekhuis remise
2. Alex Jonkheer-Carl Schoor 0-1
3. Jos van de Kaap-Brandon Haasbroek 1-0
4. Jean-Pierre van Gemert-Kees Polderman 1-0
5. Jan Engelen-Joas Fontijn 0-1

Stand na derde ronde

1920 Zomercompetitie 03 1

Snelschaken
Albert deed het tot nu toe prima door het eerste toernooitje te winnen en vierde te worden in de tweede ronde. In de derde ronde was hij minder succesvol en daarmee staat hij nu tweede in het algemeen klassement. Jeroen staat eerste. In de laatste ronde van de derde speeldag versloeg hij Jos waarmee hij het toernooitje won. Jos werd daarmee tweede en je gelooft het of niet Jean-Pierre derde! Door de winst van de derde ronde staat Jeroen nu overall eerste.

Stand na derde toernooitje

1920 Zomercompetitie 03 2

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: