Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Witspelers slaan hun slag

De zevende ronde stond in het teken van de witspelers. De spelers die de witte stukken hanteerden wisten namelijk allemaal de volle buit te pakken. Ik zat nog te denken aan de titel 'wit is okay' voor dit verslagje, maar gezien de commoties in het land heb ik daar maar van afgezien.

De beide koplopers maakten geen fout en de beiden heren mogen het in de achtste ronde tegen elkaar opnemen. René Tiggelman had al snel een comfortabele stelling tegen Carl Schoor. Het systeempje wat op het bord kwam speelt René al jaren en dat was dan voor hem ook lang bekend terrein. Carl kwam passief te staan en René schroefde de duimschroeven aan.  Een blunder van het indirect weggeven van een toren maakte een wreed einde aan de partij.

Roeland Alders had het een stuk moeilijker met Eric van Driel. Vanuit de opening hadden de beide spelers zo hun mogelijkheden. Waar Roeland opeens een vervelende pion op e6 had leek het wel erg goed. Een baggerzet maakte de stelling meteen weer gelijk, met daarbij wat zwakke pionnen voor Roeland. Roeland won vervolgens wel een kwal, maar waarschijnlijk had Eric zijn stelling wel gelijk kunnen houden. De beide spelers hadden ook wel wat nauwkeuriger kunnen spelen. Nadat de grote stukken verdwenen waren was het eindspel prompt gewonnen voor Roeland. Die liet zich dit buitenkansje niet meer afnemen en greep daarmee de winst.

Bert Henderikse liet niets heel van Albert Vermue in een Albin’s tegengambiet. Albert kwam nooit in zijn spel en de zwakke velden op de koningsvleugel werden goed door Bert gebruikt om de stelling naar een pracht stelling te brengen.

Hans Groffen rekende af met Johanna Brouwer. De opening was we zoals wel vaker voor Hans, maar na wat onnauwkeurige manoeuvres kwam Johanna terug. Net toen het leek dat Johanna wel okay stond, maakte ze een koei van een fout. Toen daarna de dame ook nog weggeblunderd werd kon Hans weer een overwinning op zijn palmares zetten.

Paul van Rooijen had aan 12 zetten genoeg in een Blackmar Diemer gambiet om Joas Fontijn te verslaan. Ronald Steijn pakte de winst op Jan Engelen.

Zevende ronde                                                              
1. Roeland Alders-Eric van Driel 1-0
2. René Tiggelman-Carl Schoor 1-0
3. Corné Boogaard-Ingel Baaijens 1-0
4. Paul van Rooijen-Joas Fontijn 1-0
5. Bert Henderikse-Albert Vermue 1-0
6. Hans Groffen-Johanna Brouwer 1-0
7. Ronald Steijn-Jan Engelen 1-0

Achtste ronde                                                
1. Roeland Alders-René Tiggelman        
2. Albert Vermue-Hans Groffen             
3. Joas Fontijn-Bert Henderikse              
4. Ingel Baaijens-Paul van Rooijen         
5. Eric van Driel-Jan Engelen      
6. Carl Schoor-Corné Boogaard
7. Johanna Brouwer-Ronald Steijn 


1920 Schema één uur07          

1920 Tabel één uur08

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: