Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Jeroen is gekroond tot Herbstmeister

Na een wat moeizame overwinning op Carl Schoor mag Jeroen Hekhuis zich Herbstmeister noemen. René Tiggelman won welliswaar zijn partijtje ook, maar kon Jeroen niet achterhalen. Dat belooft wat voor na de winterstop!

In een partij waar Carl wat kansjes kreeg was het Jeroen die er met de volle buit vandoor ging. Er dreigde mat achter de palen en Jeroen kon zijn dame vol inzetten omdat dat mat er in zat. Carl dacht het allemaal op te lossen, maar kwam bedrogen uit.

René had het wat makkelijker met Martin de Bock, die hem vroeg in het seizoen nog verrast had met een remise (waar René eigenlijk had moeten verliezen). Nu was het niet heel makkelijk voor René, maar duidelijk genoeg om niet nog een keer aan dezelfde steen te stoten.

Albert Vermue moest een nederlaag toestaan tegen Ronald Steijn, terwijl Frans Baljeu de overwinning opstreek tegen Laura Tiggelman.

Alex Jonkheer heeft na vijf keer op rij verloren te hebben in de competitie eindelijk weer eens een overwinning bijgeschreven. De laatste winst was tegen Kees Verberkmoes en ook deze keer was Kees de tegenstander. 

Andere Kees, Kees Polderman) verloor van Jean-Pierre van Gemert die daarmee langzaam naar boven klimt.

Jan Engelen speelde remise tegen Eric van Driel en Johanna Brouwer was Wolfgang Reichpietsch de baas.

Competitie 2018/2019 ronde 15

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: