Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Roel krijgt Alex even stil

In de tiende ronde van de competitie stonden er slechts vijf wedstrijden op het programma omdat het A-team en C-team een teamwedstrijd speelden. Verslagen van deze wedstrijden kunt u ongetwijfeld nog lezen op onze site.

In de competitie speelde Roel Schroevers tegen Alex Jonkheer. Net uit de opening was de partij al klaar. Roel zette een valletje op en Alex tuinde er met open ogen in. Na Pe5 kon Alex op d4 een pion pakken. Dat was niet goed en Alex zijn stelling was meteen rijp voor de sloop. Alex was er stil van. Helaas duurde dit slechts een half uurtje en Alex was weer bijgekomen van de schrik.

Albert Vermue was ook snel klaar. Johanna Brouwer lette even niet op en Albert greep de dame. Staat misschien wat raar beschreven, maar het kwam er op neer dat Johanna kon opgeven omdat haar koningin van het bord verdween.

Eric van Driel was iets te gretig tegen Carl Schoor. Hij zette een koningsaanval op, maar vergat daarbij de veiligheid van zijn eigen koning. Carl kon gemakkelijk counteren en Eric kon opgeven.

Wolfgang Reichpietsch greep snel de winst op Joas Fontijn. Joas blunderde en Wolfgang pakte dit cadeautje met veel plezier uit.

Willem Brouwer was als laatste bezig tegen Kees Verberkmoes. De mannen maakten er een lange zit van waarbij Willem uiteindelijk aan het langste eind trok. Daarmee is Willem goed bezig en stijgt hij richting top 10. Hij stuurt zijn partijen door naar zijn zoon en die voorziet deze van commentaar. Zoon Dennis heeft ruim 2200 aan elopunten en kan zijn vader wel het een en ander uitleggen en met succes.

 

Competitie 2018/2019 ronde 10

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: