Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Drukke avond in competitie

Afgelopen donderdag kende een druk bezochte clubavond in ons knusse clubgebouw. Maar liefst 11 partijen stonden op het programma en dat beloofde een leuke avond te worden met interessante partijen.

Jeroen Hekhuis is nog steeds de koploper na 9 ronden en deze keer moest Merijn van Broekhoven er aan geloven. Vanuit de opening kwam Merijn in de problemen en waren de witte stukken duidelijk handiger dan die van zwart. Laat Merijn nou net zwart hebben. In ieder geval kreeg Jeroen ruimschoots voordeel en was het nooit echt een partij.

Kleine broertje Remco kon niet imponeren tegen René Tiggelman en kon zodoende zijn grote broer niet helpen in strijd om de titel.

Roeland Alders en Roel Schroevers maakten een waar spektakel van. In een Caro-Cann kon Roeland e6 spelen en daarmee leek Roel onder druk te komen te staan. Misschien viel het allemaal wel mee, maar duidelijk was het allerminst. De beide heren speelden niet hun beste zetten en hoe de partij zou gaan eindigen was niet zeker. Nadat Roel zijn zwarte loper had losgemaakt leken de kansen naar Roel te gaan, maar in het eindspel had Roeland opeens de boel kunnen draaien. De tijdnood speelde echter parten en Roel kon alsnog het punt bijschrijven.

Alex Jonkheer won van Kees Verberkmoes en vond dat hij het allemaal prima voor elkaar had. Het eindspel werd ook goed uitgespeeld, maar in het middenspel liet Kees een steek vallen. Kees miste Pc6 en speelde direct d4. Na Pc6 was dit zeer sterk. Nu kon Alex de partij in zijn greep nemen en later beslissen.

Robin Bosters had een taaie aan Frans Baljeu en was als laatste klaar. De partij ging lang gelijk op met wellicht een klein plusje voor Robin. Uiteindelijk maakte Frans een foutje en Robin was er als de kippen bij om dit af te straffen.

Willem Brouwer speelde netjes remise tegen de op papier veel sterkere Max Toetenel, terwijl Martin de Bock niet verder kwam dan remise tegen Xander Joosse. Xander had een pion meer in gesloten stelling en de stelling was ook weer niet zo duidelijk dat die pion voorsprong beslissend zou kunnen worden. Het remiseaanbod van Martin werd dan ook geaccepteerd.

Laura Tiggelman wist verrassend van Carl Schoor te winnen en liet wederom zien dat ze goede stappen maakt nadat ze tegen Bert Henderikse een aardige partij gespeeld had.

Jean-Pierre van Gemert kon snel aan de Leffe na een zege op Joas Fontijn.

Jan Engelen speelde een goede partij tegen Kees Polderman. Kees zijn koning stond opeens op d6 waar de witte stukken er naartoe gingen. Kees kon de koning niet meer goed in veilige haven spelen en moest zich gewonnen geven.

Ook Albert Vermue leed een nederlaag. Eric van Driel was zijn tegenstander en al snel was duidelijk dat Albert het niet ging redden. Op het einde stond hij zelfs een toren achter en was het mooi geweest.

Competitie 2018/2019 ronde 9

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: