Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Schoenenverkoper mist net de volle buit

In de achtste ronde van de interne competitie waren er enkele verrassende resultaten. Eric van Driel kon niet winnen van Johanna Brouwer en moest berusten in remise, terwijl Willem Brouwer verraste door Ronald Steijn een nederlaag aan te smeren.

De grootste verrassing is het resultaat van Frans Baljeu op Max Toetenel. Na een lange zit kwamen de heren in een dame-eindspel remise overeen. Onze verkoper van schoenen had een pion meer en had zeer goede kansen op de winst laten liggen. De weg naar de winst werd langzaam maar zeker laster te bewandelen en uiteindelijk onbegaanbaar.

Jeroen Hekhuis blijft overigens koploper door Kees Verberkmoes te verslaan. Alex Jonkheer was niet blij met de loting van zijn partij. Dat beloofde vooraf al niet veel goeds en tegenstander René Tiggelman maakte Alex zijn avond niet vrolijker.

Waar René won, was het dochter Laura die mistastte. Bert Henderikse bleek te ervaren om verrast te worden. René zijn zoon moest tevens een nederlaag incasseren. Ook Vincent speelde tegen een ervaren rot, in dit geval iemand die luistert naar de naam Martin de Bock.

Albert Vermue klimt langzaam iets in de stand. Jan Engelen verloor van Albert en heeft de hete adem in de nek van Joas Fontijn die helaas voor hemzelf nog steeds de rode lantaarn in bezit heeft.

 

Competitie 2018/2019 ronde 8

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: