We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Teamprestatie geeft Henrik Westerweele koppositie

Met zeven partijen in de competitie en twee teamwedstrijden was het volle bak in ons clublokaal. Hans Groffen en Robin Bosters moesten met hun bord en stukken nog ergens tussen gefrommeld worden en dat viel niet mee. Uiteindelijk met wat passen en meten kon er ook worden geschaakt.

1819 Competitie03 01

Het was als vanouds in ons clublokaaltje met twee teamwedstijden en zeven competitie wedstrijden was het gezellig druk (foto: Merijn van Broekhoven).

De perikelen van Souburg A zijn uitvoering besproken in een verslagje van René en nu is het de beurt aan de competitieleider die graag het stokje overgeeft aan René om de competitie in goede handen te leiden. Zo ver is het nog niet en de Souburgse schakers hebben nog wel even last van mij.

Ondanks dat Henrik Westerweele nog geen partij gespeeld heeft voor de competitie staat hij wel aan kop. Zou dit weer een stukje competitievervalsing zijn van de competitieleider? Om een lang verhaal kort te maken. Henrik won in zijn teamwedstrijd en krijgt daarmee zijn eigen score erbij. Omdat hij nogal hoog staat en Jeroen Hekhuis in de teamwedstrijd teleurstellend tot remise kwam, heeft Henrik de arme Jeroen gepasseerd.

Genoeg slap geouwehoer. Nu over tot de orde van de dag betreffende de derde speelronde van de competitie.

Ondanks de rare rankschikking stond er wel een heuse topper op het programma. Robin speelde zoals gezegd tegen Hans en daarmee heb je spelers met een behoorlijk niveau die tegen elkaar speelden. Wellicht had Robin vanuit de opening een heel klein plusje, maar volgens mij werd het evenwicht nooit verstoord.

Alex Jonkheer bleef ook in evenwicht. Met tegenstander Bert Henderikse werd het punt na lang zwoegen van de beide heren gedeeld. Alex had een iets prettigere stelling en dat kostte Bert nogal wat tijd. Na lang nadenken kwam Bert tot een oplossing die de stelling weer in evenwicht bracht. Door een blunder gaf Bert vervolgens een pion cadeau en daarmee leek Alex weer aan de betere hand te zijn. Alex moest zijn a-pion vervolgens weggeven zodat Bert een vrijpion kreeg op de a-lijn. Omdat de koning van de Souburg 1-speler niet veilig stond kon Alex eenvoudig naar eeuwig schaak vluchten.

1819 competitie03 02

Alex Jonkheer hier op weg naar remise in de marathonpartij tegen Bert Henderikse (foto Merijn van Broekhoven).

Waar Alex en Bert er een marathonpartij van maakten waren Leo van den Hooven en Ronald Steijn zo klaar. Steijn had snel geblunderd en moest zich daarna snel gewonnen geven.

Laura Tiggelman had een prettigere stelling dan Remco Hekhuis die dit jaar ook weer acte de present geeft. Een stukje ervaring gaf Remco uiteindelijk de winst en daarmee werd de wedstijd tussen Tiggeman en Hekhuis net als vorige week gewonnen door Hekhuis.

Kees Polderman wist Johanna Brouwer een nederlaag aan te smeren. Vanuit de opening had hij al een pionnetje te pakken met daarbij een prettigere stelling ook.


Vincent Tiggelman moest zijn meerdere erkennen in Willem Brouwer en heeft na de nederlaag van vorige week tegen Johanna wel weer even genoeg familie Brouwer gezien denk ik.

Tot slot Xander Joosse. Hij speelde tegen Joas Fontijn en wist de partij redelijk eenvoudig naar de winst te spelen.

 

Competitie 2018/2019 ronde 3

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: