Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

SKS A begint met overwinning

De ZSB-avondcompetitie, ooit in het leven geroepen voor diegenen die graag bij nacht en ontij over polderwegen door het verlaten Zeeuwse landschap rijden alleen maar om eens niet tegen weer diezelfde clubgenoot met zijn eeuwige Caro Kann te moeten schaken, is voor SKS A goed begonnen met een overwinning op Landau A.

Landau had een leuke verrassing in petto. Ze hadden als kopman Dennis van Vliet meegenomen. Deze Vlaming, die niet op de oorspronkelijke spelerslijst stond, had vorig jaar in de Belgische Interclubs een overtuigende overwinning op René behaald en eerlijk is eerlijk, ook nu leek hij weer hard op weg naar een klinkende zege. René experimenteerde wat in de opening en het enige “voordeel” dat hij daar mee bereikte was dat hij niet doorhad hoe slecht hij stond. Het leek er op dat zwart lekker bezig was om het witte centrum op te blazen, maar toen wit zijn aandacht ineens verplaatste naar de koningsvleugel bleek de zwarte stelling als los zand aan elkaar te hangen. Gelukkig was de witspeler wat slordig in de afwikkeling en kon René met een losgebroken dame op het nippertje nog remise door eeuwig schaak afdwingen.

Jeroen was intussen bezig met het flink aanprakken van Ronald de Pooter. Stevige druk op de damevleugel leverde een vrijpion op c6 op die op zijn beurt weer leidde tot stukwinst. Toch kende ook deze partij geen logische uitslag. Volgens een nachtelijke whatsapp-analyse was er een klein maar niet onbelangrijk verschil tussen La2 of Lc2. De eerstgenoemde zet zou eenvoudig winnen, maar na het gespeelde Lc2 had Jeroen geluk dat het nog remise was.

Henrik gaf op bord 3 Franse les aan Theo de Putter. Te oordelen naar de partij was het thema vandaag “bonjour & au revoir”. De witspeler kende zijn lesje niet goed en werd met een dikke nul terug richting Westerscheldetunnel gestuurd.

Op bord 4 speelden twee competitieleiders tegen elkaar. Mark Zootjes leidt de hele Zeeuwse teamcompetitie, terwijl Roeland elke week probeert geen afmeldingen te vergeten en de interne competitie van ons eigen kleine kluppie zo veel mogelijk eerlijk te laten verlopen. Roeland eindelijk eens in de rol van Klein Duimpje dus. Zoals het een goed sprookje betaamt werd de tegenspartelende reus verslagen door het kleine maar o zo slimme manneke.

 

SKS A                     LANDAU A

René Tiggelman     2173 - Dennis van Vliet 2051  rem

Jeroen Hekhuis     2093 - Ronald de Pooter 1800  rem

Henrik Westerweele 1957 - Theo de Putter   1720  1-0

Roeland Alders     1955 - Mark Zootjes     1618  1-0

                                                 3-1

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: