Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

We zijn weer begonnen

Afgelopen donderdag is het winterseizoen weer van start gegaan. Eerst was er nog de prijsuitreiking van vorig seizoen, waar een aantal prijswinnaars niet aanwezig was helaas. Volgend jaar gaat dan de prijs naar de eerst volgende speler op de ranglijst.

De eerste ronde van de competitie kende meteen een aantal interessante ontmoetingen. Kampioen René Tiggelman speelde tegen Roeland Alders en René zijn dochter, Laura, mocht zich bewijzen tegen Merijn van Broekhoven. De partij tussen Bert Henderikse en Albert Vermue was het laatste bezig en ook zeker interessant.

René speelde zoals gezegd tegen Roeland. Vanuit de opening verspeelde Roeland een duur tempo. Daarmee greep René direct het initiatief en moest Roeland zien te overleven. René pakte het voortvarend aan en Roeland kwam met de zet slechter te staan. Eerst kostte het nog slechts een pion, maar daar bleef het niet bij. Toen er nog een tweede boertje afging en de stukken zo matig stonden was het mooi geweest.

Bert en Albert waren als langste bezig. Bert houdt wel van een beetje tactische stellingen en had Albert in deze partij waar hij wilde. Waarschijnlijk is het ergens wel erg goed geweest voor Bert en in het eindspel staat hij ook iets beter. Alleen als je er niet door kunt komen dan houdt het op. De punten werden dan ook gedeeld.

Roel Schroevers en Jean-Pierre van Gemert hadden een leuke pot. In het middenspel leek er nog weinig aan de hand en had Jean-Pierre misschien zelfs wel een iets prettigere stelling. Die stelling veranderde later in een mindere stelling en daar wist Roel wel raad mee.

Carl Schoor is de competitie niet goed begonnen. Waar hij vorige week nog jarig was, kon er nu niets gevierd worden.

Merijn van Broekhoven en Laura Tiggelman hadden een leuke partij. Laura nam direct het heft in handen en de witte stukken stonden in eerste instantie niet fijn. Het leek allemaal erg goed voor Laura, maar om stukken er bij te halen kostte ook wel erg veel tijd. Daarmee kon Merijn zijn stukken loswurmen en in de tijdnood werd remise overeengekomen.

1819 competitie01 04

Een foto vanuit de lucht. Hier speelde Laura Dg6+ waarna Merijn zijn stelling nog kon redden.

Alex Jonkheer speelde een puike partij. Dit was ook wel een beetje de schuld van tegenstander Xander Joosse. Die begon een koningsaanval, maar zette zijn pionnen vast. Daardoor was het lastig om verder te gaan met aanvallen en kon Alex het op de damevleugel overnemen. Goede counter van Alex en nog wonder boven wonder met een goed eindresultaat ook.

1819 competitie01 01

Xander (uiteraard rechts op de foto) had zijn koningsstelling dichtgezet. Alex ging hier tegen zijn natuur in ten aanval.

Ronald Steijn stond al snel heel goed tegen Johanna Brouwer, totdat hij in een grapje trapte. Dit kostte het initiatief en daarmee kon hij opnieuw beginnen. Wel hield hij een blijkbaar een pion over. Het toreneindspel was gewonnen en daarmee was Ronald alsnog te winnen.

Johanna haar man Willem is de competitie wel goed begonnen. Tegen Jan Engelen kende hij geen probleem en wist hij zich soepel naar de winst te spelen.

1819 competitie01 02

Willem en Jan in hun ontmoeting in de eerste ronde van de competitie.

Vincent Tiggelman en Joas Fontijn completeerde deze eerste ronde met hun onderlinge ontmoeting. Vanuit de opening was er nog niet zo heel veel aan de hand, maar naarmate de partij vorderde kwam Joas er niet meer aan te pas. Daarmee kende Vincent ook een prima start van de competitie.

1819 competitie01 03

De stelling in de partij tussen Vincent (voorgrond) en Joas voordat Vincent dik voordeel kreeg.

Competitie 2018/2019 ronde 1

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: