Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

ONJK 2018

Sommige provincienamen zijn makkelijk uit te leggen. Zo hebben we hier in Walcheren land en zee en heet onze provincie dus Zeeland. En als je bij Deventer de brug over de IJssel over gaat, dan kom je dus in Overijssel. In die provincie, om precies te zijn in het stadje Borne, werd in de zomervakantie het 44e Open Jeugdschaakkampioenschap van Nederland gehouden en voor de 5e keer op rij waren er 4 SKS-ers van de partij om hun krachten te meten met leeftijdsgenoten uit onder meer Nederland, Duitsland, België en Denemarken.

ONJK18 Xander                              ONJK18 Laura

Bij de B-jeugd speelden Xander Joosse en Laura Tiggelman mee. Xander kwam als een speer uit de startblokken met 2 uit 3 tegen sterke tegenstanders. In de volgende ronden werd hij echter een paar keer het slachtoffer van zijn eigen optimisme en kostten enkele impulsieve zetten hem de nodige punten. Toch was zijn eindscore van 3,5 uit 9 was zeker niet slecht en doordat hij veel sterke tegenstanders had gehad werden er zelfs nog wat ratingpunten gewonnen.

Ook Laura liet onnodig wat punten liggen, maar bij haar was de oorzaak juist het te lang nadenken in sommige stellingen waarna in tijdnood het behaalde voordeel weer uit handen werd gegeven. Ze eindigde het toernooi met 4 uit 9. Misschien iets te weinig gezien de stellingen die ze op het bord had, maar door de vele lange partijen was het voor haar wel een heel leerzaam toernooi.

ONJK18 Zofyra                            ONJK18 Vincent

Zofyra Joosse en Vincent Tiggelman waren de Souburgse ijzers in het vuur bij de C-jeugd. Vincent kende dezelfde problemen als zijn zus. Hij nam ruim de tijd voor zijn zetten, bereikte vaak goede stellingen, maar in tijdnood ging het een paar keer flink mis. In zijn eerste 8 partijen wist hij 4 punten te scoren en dat is eigenlijk te weinig als je in 6 van die partijen gewonnen hebt gestaan. Op de partij in de laatste ronde komen we zo meteen nog even terug.

De remisekoningin van de C-groep was dit jaar Zofyra. Maar liefst 5 keer kon ze een half punt op haar scorekaart laten bijschrijven. Soms na een harde strijd, maar er waren ook remises na 16 en 20 zetten. Het hele toernooi zat ze zo rond de 50% score en ja, als je dan in de laatste ronde ook nog eens tegen een clubgenoot wordt ingedeeld....

ONJK18 Zofyra Vincent

Zowel voor Zofyra als Vincent dus een eindscore van 4,5 uit 9.

Net als in de voorgaande jaren gingen de Souburgers mee met een groep Zeeuwse en Belgische jeugdschakers en was er naast het schaken nog ruim genoeg tijd om te voetballen, ping-pongen of iemand bij het kaarten te verrassen.

De laatste jaren waren er telkens wel enkele prijswinnaars in de groep en ook dit jaar was het weer raak. Nina de Putter (Terneuzen) werd meisjeskampioen in de C-groep en plaatste zich daarmee gelijk voor het gesloten NK-B van volgend jaar. Haar broertje Sven deed hier niet voor onder en won de D-groep en mag dus volgend jaar zeker meedoen aan het NK-C. In diezelfde D-groep wist Frodo van Doren (Landau) verrassend beslag te leggen op een gedeelde 3e plaats.

 

ONJK18 kaarten          ONJK18 groepsfoto

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: