Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Giovanni niet tevreden met 3 uit 7 op NK

Zaterdag heeft Giovanni in Meppel meegedaan aan het NK t/m 9 jaar. Met 3 uit 7 behaalde hij net zoveel punten als vorig jaar, maar concentratie verlies in de laatste 2 ronden gooiden roet in het eten om meer punten te halen.

De ochtend voorafgaande aan het toernooi begon grappig toen opeens Niels van Sieghem en zijn moeder in hetzelfde hotel bleken te logeren en bij ons aan het ontbijt aanschoven.

Zo konden Giovanni en Niels (beide spelend in de F-groep) nog even relaxen aan de pool tafel, voordat de zware dag zou gaan beginnen.

nk 2018 biljard    NK 2018 bij flyer

De eerste ronde werd met een mooie partij door Giovanni gewonnen waarna in ronde twee, Ansh Jakhari, de nummer 2 van de plaatsingslijst, wachtte.

Op de life borden maakte Giovanni zijn tegenstander er een Siciliaanse opening van. Zonder openingskennis deed Giovanni het niet eens onaardig maar helaas verloor hij door een combinatie een stuk. In verloren stelling probeerde hij zijn tegenstander nog te trucken met een dame offer, maar deze sterke speler trapte niet in het valletje en versloeg Giovanni.

NK 2018 lifebord         ronde 2

Ronde 2 op een livebord tegen de nummer 2 van de plaastingslijst                           Giovanni biedt zijn dame aan, welke natuurlijk niet mag worden geslagen.

Dat Giovanni teleurgesteld was met dit verlies zei veel over de ambities waarmee hij het toernooi in was gegaan. In de derde ronde won hij met een prima loperoffer zijn partij en met 3 uit 5 kende hij een prima start van de dag.

mooie mat

Na.Lxg6 - fxg6   Dxg6+ - Kh8 en Txf8 mat beeindigd Giovanni de partij.

In de 6e ronde overspeelde hij zijn tegenstander vanuit de opening en zette hem helemaal klem. Maar het continue gehoest van zijn tegenstander bracht Gio uit zijn concentratie en gaf hij zomaar een stuk weg, Zijn tegenstander maakte geef foutjes meer en won langzaam de partij. Ook in de laatste partij waarin het 4e punt voor het oprapen lag ging het mis. Enigszins teleurgesteld nam hij zijn medaille in ontvangst, maar wat hij misschien nog niet beseft is dat hij prima partijen heeft gespeeld.

Niels van Sieghem verloor de eerste partij, maar herpakte zich prima en met 2,5 uit 5 kende hij een prima start als debutant op een NK. In de laatste ronde wist hij nog te winnen waardoor Niels op 3,5 punten kwam.

Mooi was dat Giovanni en Niels deze dag geen concurrenten, maar vrienden van elkaar waren.

nk 2018 chessity

Met Niels naar Chesscity kijken.

Behalve Giovanni en Niels speelden er nog 3 Zeeuwse jeugdschakers mee.

In de G-groep scoorden Ivan Bernard en Atousa Warnier 3 uit 7 en Kai de Wolff behaalde 2 uit 7 in de H-groep.

nk 2018 zeeuwse hoek

De Zeeuwse hoek

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: