We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Slechts 17 puntjes

Het is enorm spannend in de competitie. Na de 31e ronde is er nog van alles mogelijk betreffende het kampioenschap al gaat de strijd nog enkel tussen René Tiggelman en Jeroen Hekhuis. Het verschil is nog slechts 17 puntjes aangezien René een avondje niet meedeed en Jeroen de winst wel greep tegen Martin de Bock. De rest van de deelnemers komt niet meer in aanmerking voor de titel dit jaar.

Jeroen speelde zoals gezegd tegen Martin. Martin heeft dit jaar toch wel wat aardige resultaten geboekt met onder andere een overwinning op René vorige week en in de Beker een remise tegen Jeroen. Nu was het Jeroen die direct een aardige stelling kreeg met een vervelende pion op e5. Met allerlei grappen en matdreiging op g7 kon Martin de inktvis die naar d6 geslopen was niet pakken. Bockie bleef taai, maar mat was onontkoombaar. Door de winst van Jeroen nadert hij René in strijd om de koppositie.

Vanwege de afwezigheid van René speelde Roeland een partijtje schaak tegen Eric Clarisse. De partij eindigde onbeslist, maar was zeker niet saai. Met tactische manoeuvres van beide kanten was het een boeiend gevecht. Het eindspel met wat pionnen en ieder een toren was remise.

Hans Groffen liet zich verrassen. Roel Schroevers stond als een krant en het leek een kwestie van tijd of Hans zou de winnende voortzetting kiezen. Op een of andere manier deed hij die niet en Roel kreeg zowaar kansen. Hans had twee schitterende centrumpionnen, maar grote nadeel daarbij was zijn kale koning. Met beiden een dame en toren werd dat een groot probleem. De witte pionnen konden niet op tijd gevaarlijk worden en Hans zijn koning kon niet meer ontsnappen aan de druk. 

Bert Henderikse had een prima partij tegen Henrik Westerweele. Vanaf het begin had hij een plusje en na een wat mindere voortzetting van Henrik kreeg Bert winnend voordeel. Bert wikkelde simpel af naar materiaalwinst en Henrik moest de felicitaties geven aan Bert.

Carl Schoor was snel klaar met Xander Joosse. Hij veroverde een kwaliteit en het eindspel 2 torens tegen een toren en een stuk werd gemakkelijk naar de winst gespeeld.

Kees Polderman verraste Merijn van Broekhoven. Merijn speelde eigenlijk een prima potje schaak en Kees leek rijp voor de sloop. Zoals wel vaker ging het in het zicht van de haven mis met Merijn. Kees was hierna een gelukkig man.

Alex Jonkheer was weliswaar geblesseerd aan zijn pols. Zijn stukken waren in tegenstelling tot Alex wel fit. Frans Baljeu werd onder druk gezet en Alex marcheerde zijn stukken richting de vijandelijke koning en een duidelijke overwinning als gevolg.

Willem Brouwer ging tegen Jan Engelen door zijn tijd. Zijn stelling was al heel lastig, al leek het er even op dat hij nog voor de remise kon gaan. In het middenspel stond Willem erg passief en had hij een welbekende Cees Rouw-loper op f8. Het witte paard van Jan was een prima knol. Jan ruilde het paard om onverklaarbare redenen toch af voor de loper. Het eindspel met beiden een toren bleef goed voor Jan. Willem was zo aan het rekenen dat hij zijn tijd vergat. Jan kon niet anders dan vlag claimen.

 

Competitie 2017/2018 ronde 31

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: