We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

SKS jeugd: Laura blijft maar winnen

De A-groep blijft de in goede vorm verkerende Laura Tiggelman haar partijen winnen. Vrijdag was Brandon Haasbroek het haasje. Met 13 uit 14 gaat ze onbedreigd aan de leiding. Brandon hield lang stand in zijn partij tegen Laura en speelde in de Siciliaan met de witte stukken het systeem wat Laura zelf ook speelt als ze wit heeft.  Het ging pas mis bij Brandon toen de klok er aan te pas kwam. Hij ging haastiger spelen waardoor hij minder goede zetten deed en daar wist Laura uiteindelijk wel raad mee.

Nummer twee, Vincent Tiggeman, versloeg oud koploper Mathijs Enters en Giovanni liet zich in de opening tegen Manuel Lobbezoo lelijk beetnemen door een stuk te verliezen.

Ook Zofyra is weer terug op de jeugdavond, maar merkte dat de spelers niet stil hebben gezeten en allemaal sterker zijn geworden. Roan hield heel lang stand maar het was uiteindelijk toch Zofyra die de overwinning mocht bijschrijven. Joey Louws verloor van Lucas Groeneberg, maar leert elke week weer bij.

 In de B-groep liep Mert weer eens tegen een  nederlaag op en dat uitgerekend tegen zijn jongere broertje Berk. Maar met 15,5 uit 18 gaat hij nog onbedreigd aan de leiding. Berk staat op een keurige tweede plaats, maar voelt de hete adem van Danijela in zijn nek.

Spannend was het partijtje tussen de jongelingen Arkan en Damon. Uiteindelijk was het Damon die Arkan wist mat te zetten.

De stand van de A-groep

De stand van de B- en C-groep

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: