We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Alleen Martin de Bock wint met zwart

Een opmerkelijke ronde in de competitie, want de goden waren de witspelers goed gezind. Enkel Martin de Bock was succesvol met de zwarte stukken. De rest van de spelers die met zwart speelde moest allemaal een nederlaag incasseren.

Jeroen Hekhuis had succes tegen Roeland Alders. Als snel had hij wat ruimtevoordeel en dat voordeeltje werd langzaam uitgebreid. Roeland had een wat actievere voortzetting kunnen doen en daarmee werd wit wat ingedamd, maar hij koos voor een andere voortzetting. Wit had beet en liet niet meer los.

1718 competitie26 02

Jeroen Hekhuis hier in actie met de witte stukken tegen Roeland Alders

 

Xander Joosse was de enige speler die met wit verloor. Vanuit de opening had hij tegen Martin twee pionnen weggesnoept en daarmee leek ook daar de witspeler goede zaken te doen. Xander vergat te rokeren en daarmee kreeg hij grote problemen. De zwarte stukken werden actief en wit moest alle zeilen bijzetten om de boel de boel te houden. Martin bood op een vreemd moment nog wel remise aan, want op dat moment was het eigenlijk al geen feest meer voor Xander. Xander wilde het wel zien hoe Martin zou gaan winnen en speelde door. Mat in drie werd gemist door ‘Bokkie’, maar het materiaal dat werd opgegeten was toch voldoende voor de winst.

1718 competitie26 04

Xander Joosse komt hier in de problemen tegen Martin de Bock

 

Martin Koolhoven was te sterk voor Kees Polderman, die dit jaar al wel flink wat goede tegenstanders gehad had. Kees speelde iets te passief en met Martin als tegenstander kom je dan toch in de problemen. Uiteindelijk waren de problemen te groot en moest Kees er de brui aan geven.

Laura Tiggelman greep de winst op Alex Jonkheer die de hele avond nog zat te zuchten dat het jeugdtempo het probleem was. Volgens mij had Laura de tijdnood en de mindere stelling en had Alex daar ergens de boot gemist. In het Frans had zwart zijn stelling al vrij snel solide en had wit niet wat ze wilde. Laura had het moeilijk en om wat goeds te bedenken moest ze toch even goed nadenken. Met weinig tijd voor haar en flink wat tijd voor Alex was het toch Alex die de draad kwijtraakte. Laura snoepte wat pionnen en uiteindelijk moest Alex zich gewonnen geven.

Frans Baljeu won van Jan Engelen. Jan gaf al snel een pion weg en liep daarna achter de feiten aan. Uiteindelijk was een vervelende penning de genadeklap.

Anton Nooijen won van Vincent Tiggelman. In een eindspel met alleen maar zware stukken kwamen de witte centrumpionnen wel heel erg gevaarlijk door. Uiteindelijk was dat ook de doorslag in deze partij.

Willem Brouwer had geen moeite met Ingel Baaijens en was de zesde speler die met wit won.

1718 competitie26 03

Willem Brouwer (rechts) wist Ingel Baaijens te verschalken

Competitie 2017/2018 ronde 26

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: