We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Max countert naar eeuwig schaak

René Tiggelman heeft averij opgelopen in de competitie. Tegen Max Toetenel werd het eeuwig schaak en daarmee liep René een lelijke deuk op.

Met dank aan Roel het verslag van de 22e ronde van de competitie.

René stond wat beter tegen Max en de volgende stelling is ontstaan. René heeft net een paard geofferd op h6 zoals je op de foto kunt zien.

IMG 20180224 WA0001

Stelling na Pxh6 van René.

Na gxh6 is het gedaan met Max, maar Max komt verrassend uit de hoek met Txf2+. Er volgde Kxf2 Dd4+ en de koning van Reé moet op de vlucht. Bij de b-lijn aangekomen kan hij niet meer ontkomen aan eeuwig schaak en moet hij genoegen nemen met remise.

Jeroen Hekhuis had kunnen profiteren van de misstap van René, maar hij verloor van Hans. Jeroen miste een zeer goede voortzetting die Hans aan zag komen, maar in plaats van deze voortzetting te kiezen werd een positionele blunder gemaakt. Hans kreeg een plusje en in plaats van te wachten en langzaam van het bord geschoven te worden zette Jeroen zijn joker in. De alles of niets combinatie leek niet te kloppen en werd daarmee niets.

Roel Schroevers kwam lekker uit de opening tegen Bert Henderikse. Roel had geen zin in een duffe en rustige slaapverwekkende partij en pakte het wat agressiever aan. Bert is een meester in het verdedigen en Roel kwam ook niet verder. De stelling verzandde in een saaie gelijke stelling. Ideaal voor Bert, want dan is hij in zijn nopjes. Tegenstander valt in slaap en dan toeslaan. Bert kreeg een klein plusje en begon met melken. Dat melken werd Roel uiteindelijk te veel en Bert pakte nog een vol pak melk ook.

Frans Baljeu verloor tegen Carl Schoor al snel een stuk, maar bleef in zijn stelling geloven. Na lang doorspelen wist Carl de wedstrijd te winnen.

Alex Jonkheer en Laura Tiggelman begonnen rustig aan hun partij. De gesloten stelling werd opengebroken en toen begon het vuurwerk. In de tijdnood kwam Laura gewonnen te staan en werd er drie keer een toren geofferd voor een stuk. Laura had materiaalvoordeel, maar Alex ging als een sluwe vos naar eeuwig schaak.

IMG 20180224 WA0002

Alex heeft hier met materiaal minder eeuwig schaak te pakken.

 

Competitie 2017/2018 ronde 22

 

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: