Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Familie Tiggelman had 100% score mee naar huis kunnen nemen

René Tiggelman is na de winst op Alex Jonkheer weer uitgelopen op de concurrentie. Jeroen Hekhuis was ziek en kon niet in actie komen. René was de enige topper die in actie kwam. Tegen Alex was het allemaal niet zo heel moeilijk en een prima partij leverde een punt op.

René z'n zoon Vincent maakte zijn rentree in de competitie. Dit om warm te draaien voor het NK jeugd. Hij begon meteen met een overwinning op Joanna Brouwer. Vincent veroverde een pion en dat bleek uiteindelijk genoeg om later de felicitaties in ontvangst te nemen.

Laura had het feest voor de Tiggelmannetjes compleet kunnen maken, maar de faaide helaas in de afronding. Tegen Xander Joosse begon ze prima en ze won zelfs een stuk. Xander leek geen enkele compensatie te hebben, maar desondanks bleef Laura met lege handen achter.

Kees Polderman deelde het punt met Martin de Bock. Martin kan nog altijd wel prima potten spelen en zo ook vorige week tegen Jeroen voor de beker. Daar kwam Jeroen weg met een blauw oog. Nu tegen de wat lager geklasseerde Kees werd het ook remise.

Leo van de Hooven won van Wolfgang Reichpietsch, terwijl Anton Nooijen zich liet verschalken door Jan Engelen. De partij tussen Ingel Baaijens en Koos Koolhoven bleef in evenwicht.

Remco Hekhuis maakte na lange afwezigheid zijn rentree in de competitie. Willem Brouwer leek er in het begin niet aan te pas te komen en Remco had de mogelijkheden voor het uitzoeken. Uiteindelijk werd het nog zeer spannend, maar konden beide heren ook wel leven met een remise.

Competitie 2017/2018 ronde 20

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: