Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Mijlpaal voor competitieleider

Roeland had afgelopen donderdag een mijlpaal te vieren. Niet omdat hij 40-jaar geworden was, maar omdat hij voor het eerst in zijn lange schaakcarriére twee keer achter elkaar van de zeer goede schaker Bert Henderikse gewonnen had.

Bert koos ervoor om eens een keer niet zijn vertrouwde Caro-Cann te spelen. In plaats daar van schoof hij de c-pion een stapje verder. Een Siciliaan dus. Er ontstond een ingewikkelde stelling waar waarschijnlijk een tijdje de theorie gevolgd werd. Bert vond het wel mooi geweest en verkoos een aanval van de h-pion boven een veilige koning. Als Roeland wat wilde moest hij vol voor een aanval in het centrum gaan. Met het sterke e5 werd de aanval ingezet. Bert kwam onder zware druk te staan en Roeland kreeg steeds meer aanknopingspunten voor de aanval op de zwarte koning. Een simpel stukwinst zorgde uiteindelijk voor een mooi verjaardagscadeau, waar Bert getrakteerd werd op een nederlaag.

 

IMG 20180202 WA0004

Roeland (rechts) hier in actie tegen de zeer sterke Bert.

René blijft de trotse koploper na een zege op Roel. Roel had de kans om de zwarte loper van René af te ruilen, maar deed dit niet. Opeens was de loper een plaag voor de defentie voor Roel aangezien hij alles op wit had staan. René gooide er een kwal tegenaan voor wat pionnen met goede kansen voor winst. Roel had misschien nog wel de stelling kunnen houden, maar gemakkelijk was dat niet. Roel hield amper nog pionnen over terwijl René er nog wat had. Dit was voldoende om het punt te pakken.

Jean-Pierre was te sterk voor Jan Engelen en dit was een mooi opwarmpotje voor de teamwedstrijd van de zaterdag. Frans Baljeu en Kees Polderman bleven lang in evenwicht op het bord, totdat Kees het nodig vond zijn verbonden vrijpion op te spelen. Dit was helemaal nog niet nodig en de pion vloog er dan ook af. Na lang wurmen was het Frans die met een pion meer de winst pakte.

Laura Tiggelman had lang kans op een goed resultaat tegen de niet echt lekker spelende Carl Schoor. In het middenspel waren er prima kansen op een goed eindspel, maar helaas koos ze de verkeerde voortzetting. Carl zag zijn kans schoon en wikkelde af naar de winst, waar in het toreneindspel waarschijnlijk nog een remise gemist werd door Laura.

Leo van de Hooven was een maatje te groot voor Ingel Baaijens. De c-lijn was in handen van Leo en de zwakke pionnen op de d- en b-lijn van Ingel werden ondermijnd. Na nog even spartelen was het gedaan met Ingel.

Willem Brouwer wist zijn tweede partij te winnen. Koos Koolhoven was zijn slachtoffer. Beide heren maakten er een aantrekkelijke partij van waar Willem het net iets beter voor elkaar had dan Koos. Het eindspel werd dan ook gemakkelijk gewonnen door Willem.

 

Competie 2017/2018 ronde 19

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: