Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

René zet Jeroen in de koelkast

René Tiggelman heeft goede zaken gedaan in de achttiende ronde van de competitie. In een duel om de eerste plaats zette hij Jeroen Hekhuis in de koelkast voor het kampioenschap. Hans Groffen blijft derde ondanks zijn winstpartij tegen Kees Polderman.

Vanuit de opening was de stelling van René en Jeroen nog prima in evenwicht. René, die met de zwarte stukken speelde, deed het vervolgens allemaal wat handiger dan Jeroen en won een belangrijke centrum pion. Daar waar de stukken van René ook wat actiever waren had Jeroen amper tegenspel. Uiteindelijk moest hij zich dan ook gewonnen geven.

 

180125 competitie18 01

René hier in strijd met Jeroen om de koppositie.

Hans deed wat er van hem verwacht werd. Tegen Kees won hij al snel materiaal en leek er niets aan de hand. Uiteindelijk zaten er nog wel wat gevaarlijke dreigingen in. Hans kwam met de schrik vrij. Kees zette met zijn dame schaak en dat had Hans niet gezien. Nadat hij even gekeken had zag hij dat de zet helemaal niet kon aangezien de dame niet gedekt stond. Daarmee gaf Kees ook maar op.

Albert Vermue had een nederlaag in het vooruitzicht tegen Frans Baljeu. Hij dacht een pion te winnen, maar het was Frans die een met een pion meer het eindspel inging. Een totaal verkeerd beoordeelde stelling gaf Frans een stuk cadeau, waar Frans de partij redelijk eenvoudig naar zich toe kon trekken. Het stukwinst was uiteindelijk voldoende voor de winst voor Albert.

Xander Joosse speelde te snel tegen Alex Jonkheer. Als Xander eens op zijn handen bleef zitten dan zouden zijn partijen een stukje beter zijn. Nu ging hij snel de fout in tegen Middelburgs boegbeeld Alex Jonkheer.

Ook Robin van Liere speelde veel te rap. Martin de Bock liet zit niet van de wijs brengen door het snelle zetten van Robin en won uiteindelijk vrij eenvoudig. Ook voor Robin geldt dat hij best wat langer zijn bedenktijd kan gebruiken.

Koos Koolhoven had een leuke partij tegen Jan Engelen. Jan kwam er eigenlijk niet aan te pas en de koning van hem kwam zeer op de tocht te staan. Uiteindelijk werd hij dan ook mat gezet door Koos.

Deze avond hebben we wederom twee nieuwe spelers mogen verwelkomen. Johanna en Willem Brouwer, ouders van de bekende, sterke schaker Dennis Brouwer. Beiden haalde een resultaat binnen. Johanna speelde remise tegen Wolfgang Reichpietsch, terwijl Willem te sterk was voor Loes van Honk. Het toreneindspelm tussen Johanna en Wolfgang was duidelijk in het voordeel van de Duitser, maar hij wist de partij niet naar zich toe te trekken. Willem snoepte af en toe een pionnetje mee tegen Loes en uiteindelijk waren er dat net iets te veel voor Loes om nog zicht te hebben op een remise.

 

Competitie 2017/2018 ronde 18

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: