Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

PKJ gaat zaterdag van start

Zaterdag gaat voor 8 souburgse jeugdschakers het PKJ (Zeeuws kampioenschap voor de jeugd) van start.

Behalve dat de kinderen graag de beste van zeeland willen zijn, willen ze ook tickets verdienen om deel te mogen nemen aan het Nederlands kampioenschap.

Omdat de KNSB heeft besloten dat in de oudere groepen de regionale kampioenen zich niet automatisch voor het NK plaatsen. Hebben we besloten (ook bij navraag aan deze kinderen zelf) voor deze kinderen geen Zeeuws kampioenschap te organiseren. Deze doelgroepen moeten via nationale plaatsingstoernooien een startbewijs voor het NK zien te behalen. Zo is Laura onlangs naar Amersfoort gegaan om proberen een ticket te bemachtigen, wat toen helaas net niet was gelukt.

Zodoende wordt zaterdag alleen voor de C t/m H groep het PKJ gehouden. 

In de C-groep gaat Vincent Tiggelman in een 2 -kamp met Tom Duinick van SC Terneuzen.uitmaken wie er Zeeuws kampioen gaat worden.

omdat de meisjes C zich ook landelijk moeten plaatsen slaat oa Zofyra Joose het ZK over.

In de D-groep gaan Brandon, Mert en Jens het de zusjes Morote, Jari Groen en Sven de Putter zo moeilijk mogelijk proberen te maken en wie weet zit er een stuntje in.

Laatst in een jeugd teamwedstrijd wist Brandon al van Sven te winnen; dus alles is mogelijk.

In de F-groep gaat Giovanni zijn titel proberen te verdedigen, maar de concurentie is groot. Phong Nguyen en Niels van Sighem (beide van SVGoes) en lander van Copponolle (Terneuzen) zijn hele grote concurenten. de vorm van de dag zal heel belangrijk zijn. Ook Finn zal zich in de titelstrijd proberen te wringen. Britt zal tijdens de halve competitie die deze kinderen gaan spelen, met Noor Ruitenbeek de strijd aan gaan gaan om de titel bij de meisjes.

In de G-groep mag Berk (de huidige zeeuws kampioen) laten zien hoever is hij doorgegroeid. Ook in de ze groep is de vorm van de dag een belangrijke factor.

Vanaf 10.00 uur gaat er worden gestart in het clubgebouw van Sc Terneuzen

 

 

 

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: