Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Debutant en herintreders

Er waren vanwege de externe competitie slechts vier partijen in de competitie. De sterkere spelers op papier deden eigenlijk wat ze moesten doen en dat is winnen.

Bij Albert Vermue had dat ook zomaar een verlies kunnen zijn. Hij speelde tegen Robin van Liere en vanuit de opening was er ook weinig aan de hand. Robin gaf een stuk weg doordat Albert een vorkje kon spelen. Daarmee leek de strijd wel gestreden, tot op een moment de volgende stelling op het bord verscheen.

Albert Robin

Stelling na De3+ van zwart.

Albert wordt hier schaak gezet en zijn dame staat ook nog in. Een geniepige dubbele aanval dus. Overigens mochten we van Albert van de stelling geen foto publiceren dus doen we maar een diagram. Kg1 werd gespeeld door onze preses en daarmee zou je denken dat Robin de dame op h6 wel zou slaan. Dit gebeurde niet en Robin speelde een of ander vage zet, waarmee Albert zijn vege lijf redde door de dame op e3 maar te slaan.

Jean-Pierre van Gemert stond al snel beter tegen Kees Polderman, maar laatstgenoemde gaf zich niet zomaar gewonnen. Na taai verdedigen vond Jean-Pierre uiteindelijk toch een gaatje in de muur van Kees. De muur brokkelde af en Jean-Pierre kon het punt ophalen.

Dan naar de titel van dit stukje. Er was een nieuwe speler in de gelederen deze avond en dat was Loes van Honk. Via Jean-Pierre was ze nieuwsgierig geworden naar onze club en wilde ze wel een potje komen schaken. Ze mocht meteen tegen een ‘herintreder’. Of wel ze mocht tegen Koos Koolhoven die na een lange tijd zijn rentree maakte. Beiden maakte er een leuk potje schaak van, maar duidelijk was wel dat Koos toch wat meer ervaring had. Koos won dan ook, maar voor haar debuut op de club was haar partij zeker niet onverdienstelijk. Als het goed is komen er volgende week nog twee schakers bij die zich aangemeld hadden. Leuk dat er weer een paar enthousiastelingen bijkomen.

Laatste partij kende ook een speler die zijn rentree maakte. Leo van den Hooven speelde vorig jaar nog wel, maar was toch even niet aanwezig bij de competitie. Jan Engelen zag dat Leo het spelletje nog niet verleerd had en beet in het stof.

Competitie 2017/2018 ronde 17

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: