Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Alweer geen puntenverlies voor SKS A

SKS A heeft ook zijn zesde wedstrijd in de avondcompetitie winnend weten af te sluiten. In ons vooral aan het begin van de avond nogal rumoerige thuishonk werd het Kruiningse DZD A  met 3,5 – 0,5 verslagen.

Van een leien dakje ging het wederom niet. Frappant was het dat juist de speler die als eerste een gewonnen stelling had weten te bereiken, uiteindelijk de enige was die niet wist te winnen. Met wit speelde Laura zich kort na de opening soepel naar een gewonnen stelling. Maar nadat ze met Lxh6 een belangrijk pionnetje van de zwarte koningsstelling leek te snoepen, bleek de zwarte stelling op wonderbaarlijke wijze ineens weer volledig op orde te zijn. Na afloop bleek dat het beter was geweest om niet gelijk op h6 te slaan, maar om te proberen een dame op dit veld te krijgen.

 

dzd1

P. vd Borgt - R. Tiggelman

 

Ook René kwam bepaald niet slecht uit de opening. Ondanks dat zijn tegenstander al op de 11e zet niets beter had dan de trieste zet Le2-f1 (bijv. 0-0, Dd5 wint een stuk), bleef hij nog lang op de been. Toen ook de bedenktijd nog een woordje ging meespreken stortte het witte kaartenhuis toch nog snel in elkaar.

Jeroen had lange tijd niets, toen zelfs minder dan niets (pionnetje achter) en zette toen zijn tegenstander pardoes mat. Mensen die niet zoveel partijen van Jeroen kennen zullen dat misschien verbazingwekkend vinden, in Souburg weten we intussen niet beter.

 

dzd2

A. van Vliet - R. Alders

 

Roeland had lange tijd wel iets, daarna niets en net toen de teamleider de remise al wilde noteren ging zijn tegenstander gruwelijk in de fout. Kd3-c4-b3 maakt remise. Zijn tegenstander dacht dat hij ook wel via c2 naar b3 kon, maar na 1. Kc2, Pc3 2. Kb3, Pd5 3. Kc4, Kxh6 kwam hij erachter dat het zwarte paard niet geslagen mag worden omdat dan de b-pion doorloopt.

 

René Tiggelman  – Peter van de Borgt 1-0

Jeroen Hekhuis  – Eric Clarisse      1-0

Roeland Alders  – Ton van Vliet      1-0 

Laura Tiggelman – Marco Baars        rem

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: