Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Toppers delen de punten

Waar iedereen dacht dat de topper tussen René en Jeroen op het programma stond kwam bedrogen uit. Aangezien de beide heren hun laatste twee partijen allebei wit hadden gehad konden ze niet de degens kruisen. Nu moest René tegen Hans hetgeen ook geen lichtgewicht is. Jeroen mocht tegen de zeer ervaren Bert.

Van de partij tussen René en Hans weet ik niets, althans niet meer dan dat er uit deze partij geen winnaar kwam. Bij de confrontatie tussen Jeroen en Bert kon ook niemand het volle punt laten noteren. Wel was duidelijk dat Jeroen een flinke plus had in het lopereindspel. Jeroen had een vrijpion op de d-lijn en beide heren hadden een g- en h-pion. Blijkbaar was dit niet te winnen en moest Jeroen genoegen nemen met een half puntje waar Bert hier wel tevreden mee kon zijn.

Max was als laatste bezig tegen Kees Verberkmoes, maar hij won wel in tegenstelling tot de bovengenoemde heren. Alex Jonkheer stond niet best tegen Roel. Het centrum van Alex werd gebombadeerd en Roel zijn pionnetjes kwamen vrolijk binnen. Dat was erg naar en kostte Alex de partij.

Albert Vermue versloeg Kees Polderman, terwijl Xander Joosse veteraan Martin de Bock een nederlaag aansmeerde.

Merijn van Broekhoven pakte de winst op Jan Engelen en Carl Schoor was een maatje te groot voor Anton Nooijen.

 

 

Competitie 2017/2018 ronde 16

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: