Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Evenementenkalender SKS

nov
22

20:00 - 00:00

nov
24

13:00 - 19:00

nov
24

13:00 - 19:00

nov
29

20:00 - 00:00

dec
6

20:00 - 00:00

dec
6

20:00 - 00:00

dec
6

20:00 - 00:00

dec
13

20:00 - 00:00

Schaakpuzzels van de dag

Onze sponsors:

pantarhei

De Middelburger

 

Topslager Verboom

Schildersbedrijf Couleur

 

Xander en Giovanni Winterkampioen

Xander Joosse en Giovanni Koolhoven zijn de winterkampioen bij de jeugd.

Xander Joosse     Giovanni Koohoven

In de A-groep was Xander de laatste speelavond van 2016 door ziekte afwezig en was daardoor niet meer in te halen door zijn concurrentie. Zijn voornaamste concurrent is momenteel Vincent Tiggelman die keurig op de tweede plaats staat. Vincent speelde een degelijke partij tegen Daniël Lammers en drukte Daniël langzaam van het bord.

Een andere grote concurrent van Xander, Laura Tiggelman, lijkt het een beetje kwijt te zijn om haar partijen af te maken. Tegen Zofyra stond ze als een vorst en zelfs ruim materiaal voor. Winst leek voor het oprapen. Toen ik tien minuten later op de bovenverdieping terugkwam waren beide dames  in een ver eindspel beland en had Zofyra een dame gehaald. In het eindspel Dame en pion voor Zofyra tegen Toren, Paard en 2 pionnen had Laura wellicht voor remise moeten gaan door in haar vesting te blijven. Maar ze liep uit haar vesting, waardoor Zofyra de kans kreeg (wat zeker niet gemakkelijk was) om met dubbele aanvallen met de Dame elke keer wat materiaal van Laura af te snoepen en alsnog de winst te grijpen.

Sjoerd boekte een overwinning op Larissa en staat momenteel op een keurige vierde plaats. Als hij geloof blijft houden in zijn eigen kunnen zou hij de traditionele top drie uit elkaar kunnen gooien.

Veel beter dan zus Larissa, doet Giovanni Koolhoven het in de B-groep. Met 9 uit 10 leidt hij deze groep. Vanavond kwam Giovanni heel erg  goed weg tegen Roan Verhage. Onze herdertjesmat specialist, kreeg het verbod om herdertjesmat te gaan spelen en moest een “normale” schaakpartij op het bord gaan brengen. Dit lukte uitstekend en als jeugdleider zijnde hoop ik dat Roan het herdertjesmat vaarwel gaat zeggen en gaat schaken zoals hij vanavond deed. Kinderen zijn momenteel (terecht) op hun hoede voor de kleine Giovanni  en Roan deed het uitstekend door elke zet goed te bekijken en je zag hem met zijn vingers rekenen. Knap gedaan !!! Giovanni kwam met de zwarte stukken zwaar onder vuur te liggen op zijn koningsstelling en matdreigingen en materiaal verlies lag op de loer. Één kans kreeg Giovanni tegenover de tien van Roan. En deze ene kans greep Giovanni met beide handen aan en mat was het gevolg. Ondank het verlies een uitstekende partij van Roan.

Thomas de grootste concurrent voor Giovanni blijft uitstekend in het spoor met een overwinning op Senna schaap. Jens de Visser ondertussen met een prima opmars bezig en staat momenteel op de derde plaats. Vlak voor Mert en Roan.

De stand van de A-groep

De stand van de B-groep

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen: