Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Evenementenkalender SKS

nov
22

20:00 - 00:00

nov
24

13:00 - 19:00

nov
24

13:00 - 19:00

nov
29

20:00 - 00:00

dec
6

20:00 - 00:00

dec
6

20:00 - 00:00

dec
6

20:00 - 00:00

dec
13

20:00 - 00:00

Schaakpuzzels van de dag

Onze sponsors:

pantarhei

De Middelburger

 

Topslager Verboom

Schildersbedrijf Couleur

 

René Tiggelman onze Herbstmeister

René Tiggelman is zonder te spelen in de competitie Herbstmeister geworden van de interne Souburgse competitie. Er stond een teamwedstrijd op het programma tussen Souburg B en Souburg A en als René zou verliezen en Jeroen Hekhuis zou winnen dan was Jeroen de winterkoning geweest. Beide heren wonnen van de Souburgse B-keuzen waardoor René er met de 'prijs' vandoor ging.

Een uitgebreid verslag van de wedstrijd zal door een van de heren Jeroen of Albert gepost worden. Ik denk dat de winnaar daar meer zin in heeft, dus Jeroen, we zien je verslag graag tegemoet.

In de competitie stonden slechts vier partijen op het programma. Dit door twee teamwedstrijden. Uiteindelijk stonden er opeens zes wedstrijden op het competitieprogramma. Nee, deze keer geen fout van de competitieleider! Souburg D haar opponent Middelburg C kwam vreemd genoeg niet opdagen. Er werd verteld dat er geen chauffeur kwam opdagen en dat de overige spelers voor niets stonden te wachten. Zouden ze met z'n vieren hebben gestaan en dat een van hen zelf als taxi moest spelen? Of was degene die moest rijden bang voor het D-team van Souburg? In ieder geval lullig voor de onzen, zeker omdat Kees er ook nog zelf achteraan moest bellen. Lekker camping zou de competitieleider gezegd hebben. Hiermee konden Kees Polderman, Frans Baljeu, Tom van Gemert en Ingel Baaijens tegen elkaar spelen en waren ze toch niet voor niets op komen dagen. 

Dan de competitie. Want er stonden nog wel een paar leuke partijen op de rol. Kees Verberkmoes moest aantreden tegen Jean-Pierre van Gemert. Ik dacht dat Jean-Pierre niet al te best stond, maar even later kwam hij me vertellen dat hij Kees mat had gezet. Geen idee hoe, maar Kees had dit niet aan zien komen.

Martin de Bock kende geen problemen met Maarten Arts. Maarten die al een paar potjes heeft laten zien leuke partijen te spelen moest al snel toestaan dat Martin een stuk kreeg. Martin speelde Lh3. Er stond dacht ik nog een wit paard op g5. De zwarte dame stond op d7 en de koning op c8. U raadt het al met zo'n stelling kan het niet goed gaan. Het kostte een stuk en later de partij.

Merijn van Broekhoven gaf snel een pionnetje weg tegen onze topper in bange dagen, Bert Henderikse. Even leek het misschien nog wat, maar Bert liet zich niet van de wijs brengen en pakte de overwinning.

Bram Baljeu stond prima tegen Roel Schroevers, die zijn stukken wat ongelukkig had neergezet. Bram rook onraad terwijl er niets aan de hand was. Roel kon profiteren en wist op slinkse wijze materiaal te winnen. Bram was na afloop teleurgesteld omdat hij al zeven partijen zonder nederlaag zat. Waarschijnlijk met wat teamwedstrijden daarin meegenomen, want in de competitie had hij er 'slechts ' drie achter elkaar niet verloren.

Tom van Gemert speelde tegen Middelburg C, euh... tegen Frans Baljeu en wist zijn potje te winnen. Kees Polderman greep de winst op Ingel Baaijens.

Ronde 16 competitie 

Op een of andere manier komen de uitslagen en de stand van de zestiende ronde niet in beeld. Wordt aan gewerkt om dit werkende te krijgen.

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen: