Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Evenementenkalender SKS

nov
22

20:00 - 00:00

nov
24

13:00 - 19:00

nov
24

13:00 - 19:00

nov
29

20:00 - 00:00

dec
6

20:00 - 00:00

dec
6

20:00 - 00:00

dec
6

20:00 - 00:00

dec
13

20:00 - 00:00

Schaakpuzzels van de dag

Onze sponsors:

pantarhei

De Middelburger

 

Topslager Verboom

Schildersbedrijf Couleur

 

Jeroen en René strijden om wintertitel

In de competitie om de strijd om het kampioenschap gaat het voorlopig tussen René Tiggelman en Jeroen Hekhuis. De wintertitel is bijna binnen voor René, maar dat geeft nog geen garantie voor de rest van het seizoen. 

Beide heren wonnen overigens wel hun partij. René greep de winst tegen Max Toetenel. Max bood aardig tegenstand en even leek er een eeuwig schaak in te zitten. René had goed gerekend en kon dat eeuwig schaak weerleggen, waarna Max de handdoek in de ring gooide.

161215 competitie15 01

René (rechts) in diepe gedachten tegen Max.

Jeroen wist Roeland Alders te verslaan. Gemakkelijk ging dat zeker. Vanuit de opening had Jeroen al een prettige stelling. Roeland maakte een blunder waarmee een zwart paard een vork kon geven. Na nog even doormodderen hield Roeland het voor gezien.

Ronald Steijn en Carl Schoor maakten er een spectakelstuk van. Ronald leek in den beginnen erg prettig te staan, maar Carl nam de regie over. In het eindspel had Carl ook nog een kans op eeuwig schaak. Hij wilde winnen, maar werd niet beloond. Ronald pikte vlak voor het eind van de finish de overwinning af.

161215 competitie15 02

Ronald Steijn in zijn partij tegen Carl Schoor.

Eric van Driel liet Kees Verberkmoes zonder kansen. Op de damevleugel was het te doen. De zwakke c-pion van Kees werd onder vuur genomen en daarmee vloog er ook nog pardoes een zwakke loper van het bord. Verdedigen had geen zin meer en Kees gaf op.

Jean-Pierre van Gemert wist van Martin de Bock te winnen. Een koningsaanval verzwakte de stelling van Martin behoorlijk en toen de rook een beetje opgetrokken was had Jean-Pierre een stuk tegen een pion. Met zijn fluwele techniek speelde Jean-Pierre zich naar de winst.

Alex Jonkheer won van Frans Baljeu ondanks dat hij zwaar geblesseerd is aan zijn pink. Frans kon niet profiteren van deze situatie en verloor.

Bert Henderikse heeft de strijd gewonnen in de 65+ partij. Tegen Wolfgang Reichpietsch ging het allemaal niet gemakkelijk. Met een wat secuurdere verdediging had de partij zomaar eens in remise kunnen eindigen. Bert toonde aan dat hij toch wel de betere schaker was en het eindspel werd soepel gewonnen.

161215 competitie15 03

Bert (links) had het niet gemakkelijk tegen Wolfgang.

Roel Schroevers had het een stuk makkelijker dan Bert. Joas Fontijn was de sigaar. Roel won snel een stuk en met een vork kwam daar nog extra materiaal bij. Daarna was het snel gedaan met de pret.

161215 competitie15 04

Roel (rechts) gaf Joas hier het nakijken.

Tot slot deelden Kees Polderman en Bram Baljeu het punt in hun onderlinge confrontatie.

 

Competitie ronde 15

 

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen: