Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Evenementenkalender SKS

juni
28

20:00 - 00:00

juli
5

20:00 - 00:00

juli
12

20:00 - 00:00

juli
26

20:00 - 00:00

aug
2

20:00 - 00:00

aug
4

18:30 -

aug
16

20:00 - 00:00

aug
23

20:00 - 00:00

aug
30

20:00 - 00:00

Schaakpuzzels van de dag

Onze sponsors:

pantarhei

De Middelburger

 

Topslager Verboom

Schildersbedrijf Couleur

 

Roeland is koppositie kwijt

In de competitie hebben we net na de herindeling een nieuwe koploper. Het zou u niets verbazen dat René de koppositie heeft overgenomen van Roeland. 

In een onderling duel stond dus ook de koppositie op het programma. De opening was nog bekend van het thematoernooi, maar Roeland wist het niet precies meer. René kreeg direct voordeel en Roeland kon enkel tegenhouden. Van dat tegenhouden kwam eigenlijk ook weinig. Nadat René een steunpunt op d6 verkregen had, had Roeland tot overmaat van ramp ook nog eens een Cees Rouw-loper. Daarmee kun je de oorlog niet winnen en kon René eenvoudig zijn gram halen op een eerder geleden nederlaag in de competitie.

 

1617 competitie 13 01

René Tiggelman hier al met een gezonde stelling.

Carl Schoor en Albert Vermue maakten er een waar spectakel van. De partij leek lang gelijk op te gaan, maar uiteindelijk was het Carl die wat vervelende dreigingen in de stelling bracht. Albert zag zich gedwongen om een stuk er tegenaan te gooien in ruil voor wat pionnen. De stelling leek beslist te worden in het voordeel van Carl, maar een snelle a-pion bracht Carl vervolgens in de moeilijkheden. Even leek het erop dat de beide heren en blunder begingen, maar na goed kijken kon Carl de toren van Albert niet winnen na een aftrekschaak aangezien dan de a-pion zou promoveren. Uiteindelijk deed dat pionnetje dat toch en hield Carl een paard en loper over tegen een toren van Albert. Aangezien de pionnen zo'n beetje op waren werd de partij door de beiden heren niet gewonnen.

1617 competitie 13 02

Albert en Carl hier in hun eindspel. Uiteindelijk moesten de beide heren berusten in remise.

Xander Joosse en Willem Coppoolse speelden ook remise. Hier was wat minder spectakel op het bord dan bij Albert en Carl. Xander strafte een onnauwkeurigheidje van Willem af en won een kwaliteit. Met twee torens tegen toren+loper had hij de betere kansen. Echter vond Xander remise wel voldoende. De kenners hadden liever gezien dat hij de stelling nog doorgespeeld had. De stelling had namelijk nog goede kansen gegeven.

Laurens van Dijk speelde deze keer voor het laatst in de Souburgse competitie. Laurens heeft elders in het land werk gevonden en moet daarmee de club verlaten. Hiermee willen we hem dan ook bedanken voor zijn bijdragen in de competitie en de teams van Souburg. Jammer dat je de club verlaat, maar veel succes in de randstad. Laurens sloot zijn carriére bij Souburg af met een overwinning in de competitie. Eric van Driel was de sigaar. Laurens had een stuk geofferd voor aanval, maar van aanval was weinig meer te zien. Eric dacht hem wel een helpende hand te bieden door zijn dame op ongelukkige wijze vast te laten zetten. Laurens greep deze kans en wist daarmee te winnen.

1617 competitie 13 03

Laurens van Dijk bezig aan zijn laatste optrenden in de competitie.

Kees Verberkmoes en Martin de Bock moesten net als afgelopen week tegen elkaar spelen. Die partij eindigde in remise nadat Martin toch wel de kans gemist had op de winst. Deze ontmoeting werd overigens ook niet beslist. Deze keer had Kees overigens de beste papieren voor de overwinning. 

Jean-Pierre van Gemert en Alex Jonkheer hadden een interessante ontmoeting. Tegen de natuur in offerde Alex een stuk voor wat pionnen. Het leek allemaal niet te kloppen, maar Jean-Pierre kwam toch niet uit de problemen. Alex leek even nog te gaan winnen, maar kon de goede voortzetting toch niet vinden. Het eindspel werd vervolgens netjes naar de winst gespeeld door Jean-Pierre.

Tom van Gemert was vorige keer nog goed weggekomen tegen Wolfgang, maar nu was hij duidelijk een maatje te groot. 

Laura Tiggelman kwam goed weg tegen Kees Polderman. De opening was er voor Laura en Kees had eigenlijk weinig te vertellen. In het middenspel ging Laura in een penning staan en daar had Kees een stuk kunnen winnen. Hij zag het niet en Laura speelde de partij daarna bekwaam uit.

1617 competitie 13 04

Laura Tiggelman hier in haar partij tegen Kees Polderman.

Joas Fontijn wacht nog altijd op zijn eerste overwinning. Tegen Bram Baljeu zat het er niet in en zeker niet meer nadat hij een stuk had weggegeven. Bram maakte het zichzelf nog even moeilijk, maar de zege kwam nooit echt in gevaar.

 

Competitie ronde 13

Afdrukken Download

Personen in deze conversatie

Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen: