Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Evenementenkalender SKS

juni
28

20:00 - 00:00

juli
5

20:00 - 00:00

juli
12

20:00 - 00:00

juli
26

20:00 - 00:00

aug
2

20:00 - 00:00

aug
4

18:30 -

aug
16

20:00 - 00:00

aug
23

20:00 - 00:00

aug
30

20:00 - 00:00

Schaakpuzzels van de dag

Onze sponsors:

pantarhei

De Middelburger

 

Topslager Verboom

Schildersbedrijf Couleur

 

Albert snoept Roeland een halfje af

Na een 4 uit 4 score is Roeland Alders zijn honderd procent score kwijtgeraakt. Niet René Tiggelman, geen Jeroen Hekhuis en ook geen Henrik Westerweele waren daar verantwoordelijk voor. Het was verrassend Albert Vermue die remise afsnoepte.

De opening van Roeland was niet om over naar huis te schrijven en al snel had Albert zijn zaakjes op orde. Bij actief spel had Albert wel erg prettig gestaan, maar hij verkoos zetherhaling. Roeland vond het wel best. Met doorspelen is er natuurlijk nog wel een kans op de winst, maar prettig spelen is het niet. Bovendien zag hij gedurende de partij vrij weinig. Dan maar eieren voor het geld en het halfje maar accepteren.

 

1617 Competitie10 01

Albert in diepe concentratie tijdens zijn partij tegen Roeland.

René had tegen Xander Joosse moeten spelen zo had de competitieleider bepaald. Echter was hij de afmelding van Xander vergeten, waarmee René zonder partij zat. Erg vervelend. Kleine troost is dat hij zijn eigen score krijgt. Daarmee kwam hij overigens nog net te kort voor de eerste plaats.

Jeroen Hekhuis had het zwaar met de solide spelende Martin de Bock. Martin had weliswaar een dubbelpion, maar er leek helemaal niets aan de hand. Jeroen dacht hier anders over en offerde een toren voor een paard en wat pionnen. Het offer bleek terecht, want de passieve stukken van Martin konden niet meer aan de praat gebracht worden. Het actieve paard van Jeroen in combinatie met zijn toren bleek dan ook dodelijk. 

Frans Baljeu had geen melk in de pap te brokkelen tegen Willem Coppoolse. Willem viel aan op de koningsvleugel en uiteindelijk werd het Frans allemaal te veel zodat hij noodgedwongen moest opgeven.

1617 Competitie10 02

Willem (links) zet een flinke aanval op tegen de wankele koning van Frans.

Alex Jonkheer verloor van Kees Verberkmoes. Natuurlijk vond hij dat ie goed stond, maar de experts waren het zowaar dit keer met hem eens. Een blunder gooide roet in het eten. Er vloog een stuk van het bord af en met veel bombarie moest Alex zich uiteindelijk gewonnen geven.

Tom van Gemert kwam erg goed weg tegen Wolfgang Reichpietsch. Wolfgang laat zo nu en dan weer eens zien dat hij best een leuk potje kan schaken. Tom ondervond dit deze keer ook. Uiteindelijk zag Wolfgang de winnende voortzetting niet en nam Tom het remiseaanbod maar al te graag aan.

Jean-Pierre van Gemert kende geen medelijden met Laura Tiggelman. Laura maakt flink progressie, maar in de opening ging het door zetverwisseling direct mis. Op zich vervelend, maar neem maar aan dat dit goed is voor het leerproces. Volgende keer krijgt Jean-Pierre het in ieder geval een stuk lastiger. Enfin. Laura haar stukken deden niet mee en Jean-Pierre profiteerde optimaal.

1617 Competitie10 03

Jean-Pierre speelt zichzelf naar de winst tegen Laura. 

Tot slot Joas Fontijn. Helaas blijft hij nog puntloos onderaan staan. Kees Polderman was deze keer de dader van een nederlaag. 

 

Competitie ronde 10

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen: