Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Evenementenkalender SKS

juni
28

20:00 - 00:00

juli
5

20:00 - 00:00

juli
12

20:00 - 00:00

juli
26

20:00 - 00:00

aug
2

20:00 - 00:00

aug
4

18:30 -

aug
16

20:00 - 00:00

aug
23

20:00 - 00:00

aug
30

20:00 - 00:00

Schaakpuzzels van de dag

Onze sponsors:

pantarhei

De Middelburger

 

Topslager Verboom

Schildersbedrijf Couleur

 

René wint spannende partij met Henrik

René Tiggelman blijft in het kielzog van Roeland Alders door te winnen van Henrik Westerweele. Gemakkelijk ging dat echter niet, maar uiteindelijk ging Henrik toch de mist in tegen de geslepen René.

De opening was niet super van Henrik en daarmee stond hij gewoon een pion achter. Een trucje in de stelling bracht René prompt in de problemen en het leek dat wit opeens de kansen kreeg. René zou René niet zijn om zich taai op te stellen en zelf ook wat kansen te creëren. Desondanks hield Henrik de betere stelling. Echter was het wel zo gecompliceerd dat er wel fouten gemaakt konden worden. Dat gebeurde dan ook en uiteindelijk verlor Henrik het eindspel tot overmaat van ramp ook nog.

 

Competitie09 01

René heeft het zwaar met Henrik, maar wint uiteindelijk toch.

 

Albert Vermue deed goede zaken door van Xander Joosse te winnen. Normaal gesproken vraagt hij nooit om een verslag op de site, maar door de winst is Albert volgens mij best nieuwsgierig op welke positie hij nu staat in de competitie. Ik kan jullie verklappen dat Albert nu opeens vijfde staat. Moet niet gekker worden!

Martin Koolhoven nam revanche op Laurens van Dijk. Vorige ontmoeting aarde in een pijnlijke nederlaag voor Martin, maar nu had Laurens eigenlijk geen kans. Martin moest lang nadenken maar is met zijn zet sneller dan de camera. Laurens verloor materiaal, maar kon geen afscheid nemen van zijn partij. Er zat nog een klein grapje in, maar dat was te doorzichtig om Martin te verrassen. Winst voor Martin dus.

 

Competitie09 02

Martin koolhoven doet snel een zet tegen Laurens van Dijk. Laurens staat hier al verloren.

Max Toetenel was Martin de Bock de baas, terwijl Carl Schoor won van Alex Jonkheer. Alex vond dat ie weer eens goed stond. Wanneer niet, maar daar waren de critici het niet geheel over eens. Een gevaarlijke d-pion was er voor Carl tegen activiteit voor Alex. Die activiteit was niet geheel nodig, maar Carl liet dit wel toe. Alex gaf pardoes een stuk weg en toen was het direct klaar.

Merijn van Broekhoven gaf zijn partij weg tegen Willem Coppoolse die toch stiekem wel zijn puntjes pakt. Frans Baljeu wist Wolfgang Reichpietsch te verslaan. 

Arend Bandsman had het even lastig met Laura Tiggelman, maar kwam nooi in gevaar en won uiteindelijk overtuigend.

Maarten Arts was op weg naar een overwinning, maar moest genoegen nemen met een remise tegen Tom van Gemert. Na een niet zo'n handige ruil van Tom kreeg Maarten een mooie vrij pion op e6. Met nog een paard voor Maarten tegen een gammele loper van Tom was het een kwestie van tijd of Maarten kon de winst bijschrijven. De stelling verzande plost in remise nadat Tom de gare loper tegen het sterke paard kon ruilen. Wit had welliswaar een vrij pion, maar kan onmogelijk nog de vijandige stelling binnendringen. Kijkt u maar eens naar de diagramstelling van deze partij. 

 

Stelling09 Maarten Tom

Wit of zwart aan zet, dat weet ik niet meer. Maakt hier overigens ook niet uit.
De witte koning kan onmogelijk nog de zwarte stelling binnenvallen.

Kees Polderman was ingedeeld tegen Jean-Pierre van Gemert maar was helaas niet aanwezig. Overigens was de indeling de fout van de competitieleider. Die had de afmelding van een paar weken tegen per abuis niet genoteerd. Jeroen Hekhuis kon eerst niet spelen, maar nam de gok dat er toch eventueel een partij voor hem klaar lag. Dat bleek daarmee het geval. Jean-Pierre deed het eigenlijk helemaal niet zo slecht tegen Jeroen, maar moest in het eindspel toch zijn meerdere erkennen in Jeroen.

 

Competitie ronde 9

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen: