Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Evenementenkalender SKS

juni
28

20:00 - 00:00

juli
5

20:00 - 00:00

juli
12

20:00 - 00:00

juli
26

20:00 - 00:00

aug
2

20:00 - 00:00

aug
4

18:30 -

aug
16

20:00 - 00:00

aug
23

20:00 - 00:00

aug
30

20:00 - 00:00

Schaakpuzzels van de dag

Onze sponsors:

pantarhei

De Middelburger

 

Topslager Verboom

Schildersbedrijf Couleur

 

Roeland blijft maar winnen

In de interne competitie blijft Roeland Alders maar punten scoren. Deze keer was het Henrik Westerweele die een nul aangesmeerd kreeg.

Vanuit de opening was het Henrik die duidelijk wat prettiger stond. Wellicht had er ergens wel een pionwinst ingezeten aangezien de pionnenstructuur van Roeland op de damevleugel niet echt fris was. Naarmate de partij vorderde raakte Henrik de draad kwijt. Er zat een afruil in die de damevleugel leeg zou maken met waarschijnlijk een remise als gevolg, maar Henrik deed het anders. Het kostte een pion. In de tijdnood werd dat een stuk en greep Roeland zijn vierde overwinning op rij. Wat een weelde.

161006 competitie 02

Henrik Westerweele in gedachten verzonken in de opening

 

Hans Groffen leek snel af te rekenen met Jeroen Hekhuis. Jeroen zag werkelijk helemaal niets zei hij zelf. Hans stond na een zet of 13 al op +3.50 of iets in die richting en het leek een kwestie van korte tijd of Jeroen moest zijn koning neerleggen. Niets was minder waar. Waarschijnlijk waren er gewoon te veel goede mogelijkheden op succes, maar Hans hield Jeroen in leven. Nog bleef het lange tijd prima voor Hans. Jeroen probeerde nog wat grappen en grollen en waarrempel Hans kwam plotsklaps niet verder. Wel had hij nog een pionnetje meer, maar het ongelijke loper eindspel (met beiden een toren) leek remise. Hans wilde het niet eens meer proberen en bood Jeroen een halfje aan. Jeroen nam deze remise dankbaar aan.

161006 competitie 01

Hans staat hier zeer fraai, maar blijft uiteindelijk met slecht 0,5 punt achter.

 

René Tiggelman verkeert niet in een grootse vorm. Tegen Laurens van Dijk zou hij zijn vorm wel even terug kunnen vinden. Althans normaal gesproken zou deze tegenstander gemakkelijk opgerold moeten worden. Niets was minder waar. René kwam prima uit de opening met twee paarden tegenover twee passieve lopers van Laurens. Na het afruilen van de witte loper tegen een paard hield Laurens een soort van Cees Rouw loper over. René verkoos een mindere voortzetting en de matige loper werd opeens sterk. Laurens had toe moeten slaan maar behandelde het eindspel helemaal verkeerd. Remise was nog een optie, maar ook die kans greep hij niet. René kwam hiermee met de schrik vrij.

161006 competitie 03

Laurens in gepeins. Hij had de winst voor het grijpen maar strandde net voor het sluiten van de markt.

 

Albert Vermue was Merijn van Broekhoven de baas.  Merijn had ene pion gesnoept, maar tastte daarna volledig mis. Albert won daarmee een stuk. Stap 2 uitschakelen verdedigen weg+hout. Albert had dit de vrijdag ervoor nog met de jeugd behandeld en Merijn was dus de dupe.

Max Toetenel en Carl Schoor speelden een rustige partij. Uiteindelijk waren beiden wel tevreden met een puntendeling. 

Eric van Driel blijft het ook prima doen. Dit keer was Wolfgang Reichpietsch de sigaar en haalde Eric zijn derde zege op rij. 

Ronald Steijn speelde tegen Martin de Bock en had het moeilijk. Wellicht had hij wel wat kansen om te winnen, maar de partij eindigde onbeslist.

161006 competitie 04

Ronald Steijn (rechts) kwam niet verder dan remise tegen Martin de Bock.

 

Frans Baljeu wist Kees Verberkmoes te verslaan, terwijl Willem Coppoolse een maatje te groot was voor Tom van Gemert. Alex Jonkheer troefde Kees Polderman af.

 

Competitie ronde 6

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen: