Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Evenementenkalender SKS

juni
28

20:00 - 00:00

juli
5

20:00 - 00:00

juli
12

20:00 - 00:00

juli
26

20:00 - 00:00

aug
2

20:00 - 00:00

aug
4

18:30 -

aug
16

20:00 - 00:00

aug
23

20:00 - 00:00

aug
30

20:00 - 00:00

Schaakpuzzels van de dag

Onze sponsors:

pantarhei

De Middelburger

 

Topslager Verboom

Schildersbedrijf Couleur

 

René ziet mooie combinaties, maar verliest toch

René Tiggelman moet aanzien dat de koppositie voorlopig uit zicht is. De kampioen van afgelopen seizoen verloor verrassend van Roeland Alders. Daarmee verstevigde Roeland zijn koppositie terwijl René iets zakte.

Vanuit de opening leek René wel goed te staan. Roeland kon moeilijk rokeren, maar achteaf leek het wel mee te vallen. René offerde een pion en daarmee was het opeens Roeland die wel aardig stond. Nadat Roeland wat gevaarlijk een pion teruggeslagen had (fxe5 in plaats van dxe5) kreeg René de kans om op f3 zijn toren te geven voor een paard. Roeland kreeg een flinke aanval te verwerken, maar hield stand. Uiteindelijk moest René de handdoek ook in de ring gooien. In de analyse bleek René erg veel gezien te hebben. Mooie combinaties en ingewikkelde maneuvres. Deze konden echter nooit gespeeld worden. Roeland deed verrassend andere zetten en die bleken ook nog niet eens zo slecht.

Laurens van Dijk was als laatste bezig. De partij tegen Arend Bandsma leek al snel klaar te zijn, want Arend had heel stom een kwaliteit weggegeven. De stelling kende ook geen enkele compensatie. Laurens vond het nodig om de kwaliteit terug te geven en maakte het zichzelf erg moeilijk. Met beiden een dame en een loper (ongelijk veldig) was het flink puzzelen. Uiteindelijk wist hij toch de partij te winnen.

Carl Schoor en Martin de Bock remiseerden. Eerst leek Carl prima te staan maar in het eindspel was het toch Martin die waarschijnlijk de winst had kunnen pakken. Daarna werd de stelling weer evenwichtig en werd het punt gedeeld. Wolfgang Reichpietsch deelde knap het punt met Xander Joosse. In een toreneindspel had Wolfgang zelfs een pion meer tegen ons grote talent. Het eindspel werd daarna remise gegeven waarmee Xander alweer zijn vierde remise kon laten noteren.

Wolfgang Xander01

Wolfgang, met de witte stukken, heeft een pionnetje meer. De partij eindigt in remise.

Eric van Driel doet het prima. Tegen Frans Baljeu viel hij aan op de damevleugel waar Frans zijn koning geposteerd stond. Een aanval met 2 torens op de c-lijn en een dame die de koning onder handen nam werd te veel voor Frans. Opgeven moest wel want anders stond ie mat.

Kees Verberkmoes had geen problemen met de broer van Frans. Bram kwam er niet echt aan te pas en moest al snel zijn meerdere erkennen in Kees. Toch was Kees niet als eeste klaar met een overwinning. Dat was Alex Jonkheer. Alex pakte de wat rustige opzet van Laura Tiggelman hard aan. Het kostte uiteindelijk een dame. Laura speelde nog even door en had nog een stuk kunnen winnen, waarmee de partij misschien nog spannend geworden was. Ze zag het niet waarna Alex zich naar de winst speelde.

Tom van Gemert won van Kees Polderman. Kees dacht een leuke grap te hebben in het middenspel. Hij offerde een stuk die hij een paar zetten later weer terug zou krijgen. Dat klopte ook, maar het koste wel twee pionnen. Tom won het resterende einspel met toren+loper tegen toren+paard gemakkelijk. Jean-Pierre van Gemert had geen moeite om Joas Fontijn naar een nederlaag te spelen.

Jean Pierre Joas01

Jean-Pierre in actie tegen Joas (rechts)

 

Competitie ronde 5

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen: