Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Evenementenkalender SKS

juni
28

20:00 - 00:00

juli
5

20:00 - 00:00

juli
12

20:00 - 00:00

juli
26

20:00 - 00:00

aug
2

20:00 - 00:00

aug
4

18:30 -

aug
16

20:00 - 00:00

aug
23

20:00 - 00:00

aug
30

20:00 - 00:00

Schaakpuzzels van de dag

Onze sponsors:

pantarhei

De Middelburger

 

Topslager Verboom

Schildersbedrijf Couleur

 

Jeroen loopt averij op

In de derde ronde van de competitie heeft Jeroen averij opgelopen. Waar hij in de tweede ronde onze clubkampioen René na net 20 zetten met zwart nog had weggespeeld, moest hij nu een nederlaag incasseren tegen Roeland.

Als snel was er weinig aan de hand voor Roeland, die de zwarte stukken hanteerde. Jeroen was zoekende maar vond nooit wat hij wilde vinden. Een onhandig pionverlies was de inleiding naar een minder resultaat. Een simpele afwikkeling gaf Roeland zelfs een stuk voorsprong. Waarschijnlijk had Roeland nog gemakkelijker naar de winst kunnen gaan en gooie Jeroen vervolgens nog al zijn grappen op tafel. Roeland trapte er niet in en kon daarmee de felicitaties in ontvangst nemen.

René stelde orde op zaken tegen Max na zijn debacle tegen Jeroen. René deed het allemaal net wat handiger dan Max en daarmee had hij dus wel een overwicht. Nadat Max een blunder beging was het klaar. 

René02

René hier net begonnen tegen Max.

Albert  had een strategische partij tegen Martin de Bock. Onze voorzitter verkreeg twee pionnen in een paardeindspel en dat zou normaal genoeg moeten zijn voor een vol punt. Albert tastte echter vreselijk mis en de partij werd daarmee alsnog remise.

De partij tussen Xander en Laurens werd ook remise. Xander had wel een kwaliteit veroverd, maar kon vervolgens de winst niet vinden. Beide spelers konden zich daarmee ook wel vinden in een puntendeling.

Carl had geen moeite met Frans al had ik het idee dat een snelle mataanval tot de mogelijkheden behoorde. Hoe dan ook, de overwinning van Carl is nooit in gevaar geweest.

Laura had knap haar eerste twee partijen in de competitie gewonnen. Nu moest ze aantreden tegen de zeer ervaren Ronald Steijn. De opening was nog prima, maar daarna ging het mis. Ronald gooide al zijn ervaring op tafel en daar was Laura niet tegen opgewassen.

Jean-Pierre kende tot nu toe een matige start in de competitie. Zeker omdat hij twee sterkere tegenstanders had getroffen. Nu moest hij tot overmaat van ramp ook nog tegen zijn vader. Altijd gevaarlijk, want Tom kan goede potten spelen. Zeker tegen zoonlief, want daar heeft hij al diverse malen van gewonnen. Jean-Pierre was gewaarschuwd, en uiteindelijk wist hij Pierre redelijk eenvoudig te winnen van z'n vader. Op de foto de stelling vlak voor het einde. Ziet u de winnende zet van Jean-Pierre?

Jean Pierre

Zwart aan zet kan mat in twee geven. 

Tot slot de partij tussen Joas en Alex. Deze was als eerste afgelopen. Alex had gewonnen en dat was de hele avond goed te horen. 

 

Competitie ronde 3

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen: